ΤΟ ΒΑΡΥ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΚΗ ΣΚΕΡΤΣΟΥ


Βαρειά προσβολή στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδοκιμάζει την εισαγγελέα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Απαράδεκτη η δήλωση του. 


Αν δεν ανακληθεί στη τάξη με ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ο Άκης Σκέρτσος από τον πολιτικό του προστάμενο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε θα εκληφθεί, λόγω του θεσμικού του ρόλου, ως παρέμβαση Μαξίμου στη δίκη και τη Δικαιοσύνη. 

Βεβαίως αν αυτό συνέβαινε σε άλλη κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ θα ζητούσε ακόμα και την απόλυση του υφυπουργού, ακούγοντας, (πολύ εύλογα θα πρόσθετα) και την εναντίον του αποδοκιμασία των πολιτών, η οποία εν προκειμένω, είναι σχεδόν καθολική.

Δεν έχει πολλά περιθώρια ο Πρωθυπουργός. Αφού έτσι κι αλλοιώς ο ίδιος έχει επιλέξει να εμφανίζεται ως ο μοναδικός στη κυβέρνηση που αποφασίζει και δίνει εντολές, καπελώνοντας και «αχρηστεύοντας» υπουργούς και υφυπουργούς, πρέπει και Ο ΙΔΙΟΣ να (τουλάχιστον) αποδοκιμάσει και επαναφέρει στη τάξη τον υφιστάμενό του, που εκείνος επέλεξε να είναι δίπλα του στο κλειστό πυρήνα της πρωθυπουργοκεντρικής διακυβέρνησης.

Όσο για τον Άκη Σκέρτσο, αναρωτιέμαι αν έχει αντιληφθεί ποιά είναι η υπόθεση Τοπαλούδη που συγκλονίζει και τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας. Γιατί αν το έχει αντιληφθεί, τότε δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία πηγαίνοντας απέναντι στο καθολικό
κοινό αίσθημα. Και μπορεί να κατηγορηθεί ότι δείχνει τη στυγνή, ψυχρή λογική ενός τεχνοκράτη ότι ο παράγοντας άνθρωπος δεν μετρά. 

Αν πάλι δεν ήξερε την υπόθεση, τότε ακόμα πιο εύκολα μπορεί να κατηγορηθεί ότι είναι ο λάθος άνθρωπος, ο επικίνδυνος άνθρωπος στην θέση που του εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός, εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα. Και μάλιστα για θέμα, άσχετο με τον θεσμικό κυβερνητικό ρόλο του, που αφορά την εν ψυχρώ δολοφονία μιάς κοπέλας που έχει συγκλονίσει - να το επαναλάβω - το πανελλήνιο.

Και κάτι ακόμα: Είναι ψέμματα ότι ο δικηγόρος του θύματος παλεύει να φωτίσει/αποδείξει την αλήθεια και ότι ο δικηγόρος του θύτη, (στο πλαίσιο και του δικού του καθήκοντος), προσπαθεί να υπερασπιστεί τον πελάτη του κρύβοντας/συσκοτίζοντας/αλλοιώνοντας αλήθειες και γεγονότα; Άρα ποιά ανακρίβεια είπε η κα Εισαγγελέας;Related Posts