ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑ ΣΠΙΤΙ. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ανεβάζω το άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην ημερήσια εφημερίδα της Αττικής ΑΜΑΡΥΣΙΑ που γράφει μεγάλη πολυετή πορεία δίπλα στους πολίτες μεγάλων Δήμων, από Ν.Φιλαδέλφεια μέχρι το τέλος των Βορείων Προαστίων.
Εάν Μεγάλη ΕβδομάδαΑνάσταση και Πάσχα είναι η κορυφαία εορταστική περίοδος της Ορθοδοξίας, (που σαφώς είναι), τότε και η κορυφαία υποχρέωση ΟΛΩΝ μας είναι να διαφυλάξουμε τις ζωές μας.

Η Πολιτεία πράττει το καθήκον της με τα απαγορευτικά μέτρα για τη πασχαλινή έξοδοΗ Εκκλησία με μία ιστορική απόφαση της Ιεράς Συνόδουσυμπράττει σε αυτό που ζητά η Ιατρική Επιστήμη και επιβάλει η στοιχειώδης λογική για τη μη συνάθροιση ανθρώπωνΣε ευθεια γραμμή με τις αναπόφευκτες και επιβεβλημένες κυβερνητικές επιταγές και εκκλήσειςΌλες οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρώνΜΟΝΟ με τους ιερείςτον ιεροψάλτη και το νεοκόρο

Θα ήθελαόμως να σταθώ σε μία σημαντική αποστροφή της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου:

«Το εκκλησιαστικό καθήκον κλήρου και λαού επιβάλλει τη συμμόρφωση προς τα έκτακτα μέτρα της πολιτείας.Αποτελεί νόμιμη,κανονική &θεάρεστη συμπεριφορά.

Ο μεγάλος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι η αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγείαΝα κάνουν οι πιστοί τα σπίτια τους μικρές Εκκλησίες.

Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία της Ελληνικής Πολιτείας την κρίσιμη αυτή περίοδο και εκτιμά τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη κρίση έχοντας ως κριτήριο πάντοτε την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Προτρέπουμε όλους να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών και των ειδικών επιστημόνων και να μην παρασύρονται από εκείνους οι οποίοι τους υποδεικνύουν την παρακοήη οποία στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν δικαιολογείται ούτε εν ονόματι της χριστιανικής πίστηςΗ πίστη στο Χριστό αποτελεί πρόξενο ζωής και όχι θανάτου».

Ενισχυτικά σε αυτή τη ξεκάθαρη στάση της Εκκλησίαςέρχεται και η τηλεοπτική συνδρομήμε τις απευθείας μεταδόσεις όλων των Ακολουθιών της Μεγάλης ΕβδομάδαςΠου θα γίνει και διαδικτυακά.

Το Άγιο ΦωςΣτις εκκλησίες θα βρίσκεται για να μπορούμε να το λάβουμε τις επόμενες μέρεςπροσεκτικά και όχι με συνθήκες που να θυμίζουν εκείνες τις θλιβερές που βλέπαμε έξω από τις Τράπεζες.

Είναι βέβαιο οτι κάποιοι συστηματικά αντιρρησίεςαντιδραστικοίηλιθιοεξυπνάκηδεςθα θελήσουν να σπάσουν τα μέτρα για να πάνε «Πάσχα στο εξοχικόχωριόνησί»Με χίλιες μύριες δικαιολογίες.

Με αυτούς πρέπει να λειτουργήσει η δική μας ατομική ευθύνηΚαταρχήν να τους πείσουμε και να τους αποτρέψουμεΤο συγγενήτο γείτονατο φίλοτον συνάδελφο.

Διαφορετικά θα πρεπει να τους γίνει σαφές ότι παραβιάζουν σημαντικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν την απειλή κατά ζωής ανθρώπωνΚαι οι πληροφορίες μου είναι οτι η ηγεσία της Εισαγγελίαςδεν θα παίξει με αυτή τη δολοφονική ανευθυνότητα.
Μένουμε σπίτιΜένουμε Πάσχα σπίτιΤο αρνάκι και στο φούρνο είναι νόστιμοΠροσέχουμε τις ζωές μας φέτοςγια να χαρούμε το Πάσχα του χρόνου.

Related Posts