ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΕΜΑΤΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟ


https://www.youtube.com/watch?v=2qiKREouk9o&feature=share

Με σεβασμό στην ιστορική διαδρομή,γεμάτη αγώνες, διώξεις &δύναμη των Ποντίων της Ρωσίας.Μετανάστευσαν,προόδευσαν σε Καύκασο,Καρς,Τιφλίδα &περιοχές Νότιας Ρωσίας,με ακμάζουσες ελληνικές κοινότητες,σχολεία &έντονη κοινωνική δράση.

Παραθέτω δύο συνδέσμους που αφορούν και την πολυτάραχη ιστορία τους και την έξοδό τους προς τη Ρωσία και τις λαμπρές επιδόσεις τους. 

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και μία ουσιαστική παράμετρο που την έζησα στη θητεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών. Την αμέριστη συμβολή του Ιβάν Σαββίδη, Προέδρου της Έθνο-Πολιτιστικής Ομοσπονδίας των Ελλήνων της Ρωσίας και επί χρόνια Συντονιστής του ΣΑΕ Περεφέρειασχωρών πρώην ΕΣΣΔ, στην ενίσχυση ποντιακών οργανώσεων τόσο της Διασποράς του Ελληνισμού, όσο και μέσα στην Ελλάδα. 

Με δικούς του πόρους, χωρίς να ζητά την οικονομική ενίσχυση του ελληνικού κράτους, φρόντισε και φροντίζει για τη διατήρηση και περεταίρω εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στις ποντιακές εστίες των πρώην σοβιετικών χωρών. Στη διατήρηση της ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς με κέντρα εκμάθησης και με χρηματοδότηση εκδηλώσεων. 

Τελευταία μεγάλη χορηγία του το Παγκόσμιο Συνέδριο των Νεολαιών του Ποντιακού Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

maxmag.gr/politismos/ist…

http://www.pontos-news.gr/article/8917/oi-pontioi-tis-rosias


Related Posts