Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΠΑΔΕΕ)
«ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΥΦΥΠΕΞ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΣΑΣ»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), που ξεκίνησαν το πρωί στην αίθουσα της Γερουσίας στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είναι πολύ τιμητικό να κλείνω την πορεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών απευθυνόμενος στους Ομογενείς βουλευτές, εκλεγμένους στα τοπικά και εθνικά Κοινοβούλια των δεύτερων πατρίδων τους.

Με την ΠΑΔΕΕ είχα μία εξαιρετική συνεργασία, παροτρύνοντας τη Διασπορά μας να υπάρξει και το αντίστοιχο παγκόσμιο Συμβούλιο για τους εκλεγμένους Ομογενείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όταν ορκίστηκα Υφυπουργός Εξωτερικών, το όνειρό μου δεν ήταν να επισκεφθώ τη Νέα Υόρκη και την 5η Λεωφόρο. Στη δημοσιογραφική μου καριέρα είχα κάνει τόσα πολλά τέτοια ταξίδια και τόσα πολλά σε όλο τον κόσμο, ώστε το μέλημά μου ήταν να αγκαλιάσω όλο τον Ελληνισμό και κυρίως εκείνον που ήταν ξεχασμένος για δεκαετίες. Και αναφέρομαι ειδικότερα στην Υποσαχάρια Αφρική. Όπου ταυτόχρονα με τις επισκέψεις μου στην Ομογένεια, ξαναζεστάθηκαν μετά από 46 χρόνια οι διμερείς μας σχέσεις με χώρες που έχουν σημαντική ψήφο και στον ΟΗΕ και στην Αφρικανική Ένωση και στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Εκεί όπου ήμουν και επικεφαλής πολλών επιτυχημένων επιχειρηματικών αποστολών.

Δεν μπορώ να παραλείψω και τις ευχές μου στους νέους Αρχιεπισκόπους που ενθρονίστηκαν στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, με την ελπίδα να κλείσουν ανοιχτές πληγές που υπάρχουν, και κυρίως στην Αμερική.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πόρτα του Γραφείου μου, επιστρέφοντας πίσω στη δουλειά μου και στην ελεύθερη αγορά, θα είναι ανοιχτή, όπως ήταν ανοιχτή επί 32 μήνες για όλους τους φορείς της Ομογένειας. Εννοείται ότι θα είμαι αρωγός κάθε προσπάθειάς σας, όπως ήμουν και όλα τα προηγούμενα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας.

Ο Ελληνικός λαός αποφάσισε κυβερνητική αλλαγή. Θέλω να ελπίζω στην ενότητα και στη διατήρηση όλων εκείνων με θετικά πρόσημα που κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Θα περιμένω να παραδώσω σε όποιον επιλεγεί για να αναλάβει τη θεσμική θέση που κατέχω. Θέλω να ελπίζω ότι θα συνεχίσει με προσανατολισμούς και δράσεις προς την Ομογένεια ολόκληρης της γης, με ισοβαρές ενδιαφέρον και όχι στραμμένος μόνο προς τις ΗΠΑ (αδιαμφισβήτητα χώρα με πρωταγωνιστικό παγκόσμιο ρόλο) ή την Αυστραλία, με την πολύ δυνατή Ομογένεια.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ για τη συνεργασία μας και για τα πολύ κολακευτικά λόγια τα οποία άκουσα στην προσφώνηση που μου έγινε από τον Πρόεδρο της ΠΑΔΕΕ κ. Παναγιώτη Κατσαμπάνη (Βικτώρια Αυστραλία), με τη θερμή επικρότηση όλων των μελών της Γενικής Συνέλευσης».
Related Posts