ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΪ Η ΕΝΘΡΌΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΥΦΥΠΕΞ Τ.ΚΟΥΙΚ: «ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ»

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλια έχει από σήμερα και επίσημα το νέο της Αρχιεπίσκοπο. Η ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου κ.Μακαρίου έγινε στο καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού στο Σίδνεί.

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υγυπουργός Εξωτερικών κ.Τερενς Κουίκ συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο κ. Χρήστο Καρρά.


Παρεστησαν η Πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας κα Gladys Berejiklian, ο Υπουργος Μετανάστευσης κ.  David Coleman και πλήθος ιεραρχών μεταξύ των οποίων ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στην ομιλία του στον Μητροπολιτικό Ναό, ο Υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:


«Εκοιμήθη ένας ποιητής Αρχιεπίσκοπος, ο Μακαριστός Στυλιανός, που με είχε τιμήσει με τη προσωπική του φιλία και σήμερα τον διαδέχεται ένας φιλόσοφος Αρχιεπίσκοπος από τηνΚρήτη, φίλος από τα παλιά, που τον διακρίνει ο ρεαλισμός και ο δυναμισμός. Μία
εξαιρετική επιλογή που αξίζει για τον θαυμάσιο ελληνισμό της Αυστραλίας.
Μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις

ολόθερμες ευχές για επιτυχία του έργου του νέου Αρχιεπισκόπου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη στιγμή της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού της Αυστραλίας. 

Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση, σε οτιδήποτε της ζητηθεί, θα συμπαρασταθεί στο έργο Σας».


Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου κκ Μακαρίου, ο
Υφυπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με παράγοντες της ελληνικής Ομογένειας της
Αυστραλίας.


Related Posts