ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 «Η προοδευτική διεύρυνση και εμβάθυνση της οικονομικής εταιρικής σχέσης μας θα δημιουργήσει δουλειές και εισοδήματα, ειδικά για τους νέους»


Ο Υφυπουργός Εξωτετικών κ.Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος των συναντήσεων του στα Σκόπια, με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας κ. Γκόραν Ζάεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλα Ντιμιτρόφ, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Αντρέι Ζερνόφσκι και τον Υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου για την Διασπορά κ. Εντμοντ Αντέμι, έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:.

«Η σημερινή επίσκεψη είναι μία επιπρόσθετη ένδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας έχουν εισέλθει σε μία νέα, πολύ θετική και παραγωγική περίοδο.

Η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Σκόπια στις 2 Απριλίου και η διεξαγωγή του Πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας αποτελούν εξελίξεις-ορόσημα για τις σχέσεις μας σε διμερές επίπεδο, καθώς επίσης και ισχυρό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας.

Το συνολικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο υπεγράφη από τους 2 Πρωθυπουργούς, είναι ένας «Οδικός Χάρτης» για την εξέλιξη των πολιτικών σχέσεων και της οικονομικής εταιρικής σχέσης μας. Επιθυμώ να σημειώσω ότι επισκέψεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο προβλέπονται σε αυτό το Σχέδιο Δράσης και είναι σημαντικές εν προκειμένω.

Είχα την χαρά να συναντηθώ και να έχω εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Ζάεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιμιτρόφ, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ζερνόφσκι και τον Υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου για την Διασπορά κ. Αντέμι. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις πρόσφατες καίριες εξελίξεις στις σχέσεις μας καθώς επίσης και τη συνολική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η προοδευτική διεύρυνση και εμβάθυνση της οικονομικής εταιρικής σχέσης μας και τα εν εξελίξει πρότζεκτ στον τομέα της διασυνδεσιμότητας θα δημιουργήσουν πολύ αναγκαίες δουλειές και εισοδήματα, ειδικά για τους νέους.
Μια νέα εποχή στενής και πολυεπίπεδης συνεργασίας έχει έρθει για τις δύο χώρες και οι δύο θα δρέψουμε τους καρπούς αυτής της εταιρικής σχέσης».

Σε όλες τις συναντήσεις ήταν παρόντες ο Πρέσβης στα Σκόπια κ.Δημήτρης Γιαννακάκης με τον Α’ Σύμβουλο κ. Δημήτρη Γιολδάση,όπως και ο Εμπειρογνώμων Σύμβουλος του ΥΠΕΞ κ. Χριστόφορος Ψύλλος.Related Posts