ΥΦΥΠΕΞ Τ.ΚΟΥΙΚ: «ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕ ΚΙΝΑ, ΚΕΝΥΑ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟ»Επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής στο εξελισσόμενο πρόγραμμα της εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελληνικών επιχειρήσεων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ επισκέπτεται από σήμερα 5 Μαρτίου μέχρι μεθαύριο 7 Μαρτίου 2019 την Κένυα και την Αιθιοπία.

Παράλληλα στις πρωτεύουσες των δύο χωρών θα έχει σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, διμερείς συναντήσεις, όπως και συναντήσεις με τις ομογενειακές Κοινότητες.

Επιπλέον στην Αντίς Αμπέμπα, έδρα της Αφρικανικής Ένωσης, (της οποίας την προεδρία έχει τώρα η Αίγυπτος), θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της, όπως συνάντηση έχει προγραμματισθεί και με την εκεί επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κα Ελένη Κύρου.

Όπως δήλωσε ο κ.Κουίκ πριν την αναχώρησή του:

«Είναι μία εβδομάδα με έντονη δραστηριότητα για την εξωστρέφεια της εθνικής μας Οικονομίας, προς όφελος των επιχειρήσεών μας, που κερδίζουν συνεχώς την εκτίμηση της παγκόσμιας αγοράς, λόγω συνέπειας, ποιότητας, ανταγωνιστικών τιμών και καινοτόμων προϊόντων.

Χθες και σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Γιώργος Κατρούγκαλος, συμπροεδρεύει στο Πεκίνο της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής με την Κίνα.

Στην ατζέντα και η επιτάχυνση των διαδικασιών απελευθέρωσης της κινεζικής αγοράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως και η ναυτιλιακή και η επιστημονική συνεργασία των δύο χωρών.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστος Λαμπρίδης, όπως και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σήμερα και αύριο νέα σημαντική σελίδα στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναμένεται να καταγράψει μεγάλη ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Κάιρο και την Οικονομική Ζώνη του Καναλιού του Σουέζ, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Ευστράτιο Γιαννακίδη και τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννη Μπράχο.

Τέλος, μετά το επιτυχημένο ταξίδι στο Βιετνάμ το περασμένο Δεκέμβριο, αυτό το τριήμερο, ελληνικές επιχειρήσεις από τον ΣΕΒ και τον ΕΒΕΑ, μαζί με εκπροσώπους του Enterprise Greece, θα πραγματοποιήσουν σε Κένυα και Αιθιοπία, την τρίτη αποστολή τους μέσα σε 15 μήνες σε ταχύτατα αναπτυσόμενες χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Η επόμενη αποστολή τους θα είναι τον Απρίλιο στη Τυνησία, καθώς παρουσιάζουν μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον μεσογειακές χώρες της Αφρικής».Related Posts