ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣΟ Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ απέστειλε στον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Δημαρά, επιστολή με την οποία του ζητά να παραταθεί η ημερομηνία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους Ομογενείς ή για όλους τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού, τουλάχιστον μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

«Οι Ομογενείς, ανεξάρτητα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή της βοήθειας από πληρεξούσιο πρόσωπο, επιθυμούν σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι να χειριστούν το θέμα των δηλώσεων και η καλύτερη δυνατότητα είναι κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών στην Ελλάδα, ιδίως τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο. Άρα, πρέπει να αλλάξει η καταληκτική  ημερομηνία που καθορίστηκε για το τέλος Ιουνίου 2019», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι:

«Πέρα από την επιστολή που έστειλα στις 15.02.19, το θέμα το συζήτησα και προσωπικά με τον συνάδελφο κ. Δημαρά, ο οποίος μου απάντησε ότι κατ’ αρχήν το αίτημα είναι λογικό και θα εισηγηθεί να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή των ημερομηνιών, με τη βοήθεια και του Εθνικού Κτηματολογίου»


Related Posts