ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΣΤΕΛΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΕΞ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ SOLTAN BIN SAAD AL-MURAIKHI

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε στη Ντόχα με τον Aναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Soltan bin Saad Al-Muraikhi.

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι το Κατάρ θα στείλει στην Αθήνα ομάδα εμπειρογνωμόνων της, με στόχο τις  επενδυτικές προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα.

Πιό αναλυτικά, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν διμερή, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, με ιδιαίτερη αναφορά από πλευράς του Κατάρ, στην κρίση του Κόλπου και τη σχέση που διαμορφώνεται τώρα μεταξύ των 4 χωρών του μετώπου, όπως και της συνεργασίας του με την Τουρκία.

Ο ΥΦΥΠΕΞ, υπενθυμίζοντας την γεωπολιτικής σημασίας περιοχή όπου βρίσκεται η Ελλάδα, κάνοντας αναφορά και στον «νευρικό γείτονά»’της, προέβαλε από τη πλευρά του τον πρωταγωνιστικό σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της περιοχής του Κόλπου. Ανέδειξε τη σημασία της χώρας στη γενικότερη συζήτηση θεμάτων που άπτονται της διεθνούς σταθερότητας και ειρήνης ως έντιμου και αξιόπιστου φίλου και συνομιλητή.

«Η εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, στα χρόνια της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι ανοικτό βιβλίο. Δεν ασκούμε Διπλωματία κάτω από τα τραπέζια. Όλοι ξέρουν με ποιούς μιλάμε και τι κάνουμε. Αυτό δημιουργεί και σωστές και παραγωγικές  σχέσεις εμπιστοσύνης» πρόσθεσε ο κ.Κουίκ στον συνομιλητή του.

Τέλος ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε στον καταρινό ΑΝΥΠΕΞ τις δυνατότητες της Ελλαδας μετά το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, να αποτέλεσει έναν χώρο υψηλού ενδιαφέροντος στον τομεα των επιχειρήσεων και στις προοπτικές επενδύσεων και περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων..

Από την πλευρά του ο  Aν. Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Soltan bin Saad Al-Muraikhi και προς επίρρωση των ανωτέρω, σημείωσε ότι λόγω της προσωπικής εμπειρίας του στη χώρα μας ως πρώην πρέσβυς του Κατάρ στην Αθήνα, επιβεβαίωσε τη θετική τους αξιολογήση και αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση της επενδυτικής αρχής του Κατάρ να προσέλθει με αποστολή ειδικών στην Ελλάδα, για μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση των επενδυτικών προοπτικών που προσφέρει η Ελλάδα.

Στο πλαίσο αυτό ανέφερε ότι και κατά το παρελθόν το Κατάρ είχε ενδιαφερθεί να αποτελέσει σοβαρό επενδυτή στην Ελλάδα, εκτιμάται όμως ότι τώρα εκπληρούνται όλες οι προυποθέσεις επενδυτικής δραστηριοποίησης στην ελλάδα.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρεσβης της Ελλάδας στο Κατάρ κ. Κωνσταντίνος Ορφανίδης και ο Διευθυντης της Α6 του ΥΠΕΞ για τις Αραβικές Χώρες και της Μ.Ανατολής Πρεσβης κ. Θεόδωρος Θεοδώρου.


Related Posts