ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΟΨΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ FIFA 2022
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ YOUSSEF FAKHROO

Θέσεις εργασίας ανοίγει το Κατάρ για εξειδικευμένο προσωπικό από την Ελλάδα, σε πολλούς τομείς που σχετίζονται και με την προετοιμασία-οργάνωση που έχει αναλάβει των τελικών κυπέλλου FIFA  2022.

Όπως είπε στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, ο Υπουργός Εργασίας του Κατάρ κ. Youssef Fakhroo, στη συνάντησή τους στην Ντόχα:

«Εκτιμούμε πάρα πολύ το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων που εξειδικεύονται σε τομείς όπως είναι η πληροφορική, οι σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και η διαπιστωμένη γνώση τους σε τομείς, όπως ο κατασκευαστικός, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η υγεία κτλ.
Αυτή τη στιγμή, κατασκευάζουμε τον υπόγειο και τον υπέργειο σιδηρόδρομο, χτίζουμε υποδομές και γήπεδα, οργανωνόμαστε ακόμα πιο δυνατά στα θέματα υγείας και αναντίρρητα είσαστε πρωτοπόροι στα θέματα τουρισμού.

Θα δώσουμε κατάλογο στην εδώ Πρεσβεία σας με όλες μας τις ανάγκες σε στελεχειακό δυναμικό και σας περιμένουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές και για όλες τις άλλες δραστηριότητές μας που δεν συνδυάζονται με τη FIFA».

Με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ συζητήθηκαν επίσης οι μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει το Κατάρ στα εργασιακά θέματα ξένων που εργάζονται στη χώρα, την υιοθέτηση νομοθεσίας για τα δικαιώματα τους, τα οποία και συνέβαλλαν στη θετική στάση της Ελλάδας πριν δύο χρόνια στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΙLO) στη Γενεύη.

Τέλος συμφωνήθηκε στενότερη συνεργασία των κυβερνήσεων των δύο χωρών, προκειμένου να γνωστοποιούνται έγκαιρα προς την ελληνική πλευρά οι ανάγκες του Κατάρ σε στελεχειακό δυναμικό και σύσταση εξειδικευμένων επιτροπών συνεργασίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν δυνατότητες στον τομέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο των συνολικών εργασιών του Ντόχα Φόρουμ ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουίκ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Υπουργό Πολιτισμού και με τον Υφυπουργό Παιδείας του Κατάρ.

Επίσης, είχε συνομιλίες με τον Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτιέρες, τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας κ. Τεοντόρ Μελεσκάνου και τον πρώην Καγκελάριο και Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ.Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού του στην Ντόχα ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε στην Πρεσβεία μας με Έλληνες εργαζομένους, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εταιρειών που επιχειρούν στο Κατάρ. Related Posts