ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟY ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ SAMEH SHOUKRY«ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΣΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ»


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε στο Κάιρο με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου  κ. Sameh Shoukry, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως επίσης και θέματα που σχετίζονται με το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» που είναι η κορωνίδα της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στον τομέα της Διασποράς.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Διάμεσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών έκανε την εξής δήλωση:

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως Υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της Πατρίδας μου, όπως την χαράσσει ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας.

Στον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών μετέφερα καταρχήν τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο εξάλλου είχε πρόσφατα συναντηθεί στην τριμερή Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης. Του μετέφερα επίσης το μήνυμα ότι η συνεργασία της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι πολύτιμη στον ανυποχώρητο στόχο για την προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και στα πολύ σημαντικά ζητήματα που συζητώνται σε τριμερές επίπεδο με την Κύπρο, όπως βεβαιώθηκε και στην πρόσφατη τριμερή Κορυφής.

Ο κ Shoukry με παρακάλεσε με τη σειρά του να ανταποδώσω το θερμό μήνυμα και τους χαιρετισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού, διαβεβαιώνοντας ότι οι ίδιες πολιτικές και αποφάσεις ισχύουν στο ακέραιο και από Αιγυπτιακής πλευράς.

Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω και τις εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις που έχω με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, τον οποίο συναντώ τακτικά στις Συνόδους Κορυφής ή στις Υπουργικές Συνόδους που πραγματοποιώ στα πλαίσια των καθηκόντων μου».

Στη συνέχεια ο ΥΦΥΠΕΞ είχε συνάντηση με την Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου κα Nabila Makram, με την οποία συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς της, όπως το μεταναστευτικό πρόβλημα, που αφορά έντονα και την Ελλάδα.

Επίσης, συζήτησαν τις τελικές λεπτομέρειες του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί τέλος του μηνός στο Λονδίνο, λεπτομέρειες οι οποίες συμφωνήθηκαν και σε τηλεφωνική διάσκεψη με τον ομόλογό τους και Κύπριο Προεδρικό Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου.
Related Posts