ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΣΚΟΠΙΑ, ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΑΥΤΟΦΟΡΑ, ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ
«ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΑΡΤΙΟ. ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ παραχώρησε συνέντευξη για τα θέματα της επικαιρότητας στο ραδιοφωνικό σταθμό stokokkino 105.5 fm και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο.Οι πλήρεις απομαγνητοφωνημένες απαντήσεις του έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Είναι σαφές ότι στις δημοσκοπήσεις, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η ψαλίδα κλείνει. Είμαι από εκείνους που από την πρώτη στιγμή έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις πιθανότητες πλέον, με την διαχείριση την μεταμνημονιακή, να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις ή πολύ περισσότερο στις κάλπες. Και αυτό το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Εκεί που τον θεωρούσαν με την πλάτη κάτω, τελικά έβγαινε νικητής μέσα από τις κάλπες.
Όπως επίσης και η σωστή διαχείριση από την πλευρά των ΑΝΕΛ θα τους δώσει όλα τα περιθώρια να ξαναμπούν στη Βουλή, γιατί πιστέψτε με, έχω ζήσει και από μέσα το θρίλερ του να μας λένε «είσαστε καραμπινάτα εκτός» και τελικά να μπαίνουμε στη Βουλή με το κεφάλι ψηλά».
Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να προταχθεί, είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων. Διότι έξω από τα μνημόνια πλέον ή έξω από την τριετή σύμβαση εξόδου από την κρίση, όπως συνήθιζα να λέω, η Ελληνική οικογένεια ενδιαφέρεται για το αν θα κοπούν ή όχι οι συντάξεις, αν θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς, εάν, δηλαδή, θα μπει έστω και ένα ευρώ στο οικογενειακό ταμείο. Εάν θα ξαναβρεί ο Έλληνας το χαμόγελό του.
Βεβαίως, υπάρχουν κάποια ζητήματα όπως το Μακεδονικό, αλλά πιστεύω ότι η ατζέντα αυτή τη στιγμή, ανεξάρτητα με τις παγιωμένες θέσεις που έχουν τα Κόμματα, πρέπει να είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων.
Εκεί έγινε κι η κουβέντα μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΑΝΕΛ και Υπουργού Άμυνας, τη περασμένη Πέμπτη στο Μαξίμου. Ότι, δηλαδή πρέπει να μπει αυτή η προτεραιότητα. Και νομίζω ότι συμφώνησαν. Και εκεί πρέπει να σταθούν όλα τα στελέχη και των δύο κομμάτων.
Θα είμαι ο τελευταίος, που θα παραβιάσει τη συμφωνία πολιτικών αρχηγών, του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας, οι οποίοι είπαν ότι το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα το ξαναδούνε Μάρτιο. Από εκεί και πέρα δεν θα μπω σε άλλη συζήτηση, γιατί πιστεύω και επαναλαμβάνω, ότι στην ατζέντα μας πρέπει να προταχθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων.
Και βεβαίως, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να κερδίσουν όλο αυτό που έκαναν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και για να μπορούν να διαφεντεύουμε μόνοι μας στα περισσότερα σημεία την τύχη μας.
Δηλαδή ένα «τρενάκι» το οποίο θα πιέσει τώρα την Κυβέρνηση να μην κοπούν οι αυξήσεις, το «τρενάκι» που θα πιέσει να δοθούν καλύτερες αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, ένα «τρενάκι» που θα μπει πράγματι στην υπηρεσία της ελληνικής οικογένειας».
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΥΠΕΞ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ
«Καταρχήν είμαι Υφυπουργός Εξωτερικών στην Κυβέρνηση και συνεργάζομαι άψογα, άριστα με τον Νίκο Κοτζιά, με βάση τις αρχές που πρέπει να επικρατούν, όχι σε ένα απλό Υπουργείο, αλλά σε ένα Υπουργείο Εξωτερικών που είναι σύνθετο.
Πρέπει να πω ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος πραγματικά με εντυπωσιάζει με την υπερεπάρκεια των γνώσεών του πάνω σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ίσως από τους πιο διαβασμένους Υπουργούς που έχω δει ποτέ, κάτι που μου το ομολογούν και εκείνοι οι συνομιλητές μου από Υπουργεία Εξωτερικών άλλων χωρών που τους συναντώ στα διάφορα Φόρα και που μου λένε ότι «ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που το μυαλό του είναι σκέτος σκληρός δίσκος».
Θεωρώ ότι θα πρέπει να μην ξαναϋπάρξει τέτοιου είδους αναφορά στο πρόσωπο του Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν έχει κάνει ποτέ οποιαδήποτε προσωπική αναφορά εναντίον κάποιου άλλου Υπουργού. Και δεν είναι λογικό τώρα σε μία συγκυβέρνηση, να βγαίνει το ένα κόμμα και να τα βάζει με τον Α με τον Β ή με τον Γ Υπουργό! Κακό κάνουμε και πολύ περισσότερο σε μία εποχή όπου χρειάζεται η συνοχή σε όλα τα επίπεδα».
ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΑ
«Ήμουν από εκείνους τους δημοσιογράφους που έχουν υποστεί το βάσανο των αγωγών, που έχουν υποστεί το βάσανο να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται σε αστυνομικό τμήμα,   του να σέρνονται με αγωγές στα δικαστήρια, να μου ζητάνε τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων, αλλά να κερδίζω όλες τις υποθέσεις μέχρι και στον Άρειο Πάγο.
Προταρχικά φρονώ ότι οι δημοσιογράφοι είμαστε ίσοι απέναντι στον Νόμο.
Ναι, ο πολιτικός όταν θίγεται η αξιοπρέπειά του και η εντιμότητά του, ναι, θα πρέπει να αντιδρά. Όμως η δική άποψή μου είναι και βεβαίως εάν ισχύει το αυτόφωρο για όλες τις κατηγορίες των πολιτών για συγκεκριμένα αδικήματα, δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι να είναι εξαίρεση.  Όμως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί σε οποιαδήποτε περίπτωση όταν επιτίθενται αβασάνιστα και συντεταγμένα, διατεταγμένα και μισθοφορικά, απέναντι στον οποιονδήποτε, να μην υπάρχει η συνέπεια του Νόμου. Παρ΄ όλ’ αυτά νομίζω ότι θα πρέπει η Ένωση Συντακτών ή και η ίδια η Κυβέρνηση αν θέλει, να ανοίξουν ένα δημόσιο διάλογο για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο το οποίο θα αφορά και το δημοσιογραφικό λειτούργημα, παρόλο που είμαι εναντίον εκείνων των τρομονόμων που βάζουν φίμωτρα στους δημοσιογράφους.
Όμως ο Πάνος Καμμένος, εν προκειμένω, είναι ο πολιτικός ο οποίος έχει χτυπηθεί όσο κανένας άλλος! Από την πρώτη μέρα που είμαι κοντά του, από τις 15 Μαρτίου του 2012, έχω και ως εκπρόσωπος αντιμετωπίσει απίστευτες περιπτώσεις. Να τον απειλούν, να τον εκβιάζουν, να προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν, ακόμα και τα παιδιά του έχουν μπλέξει! 
Ε νομίζω ότι όλο αυτό το πράγμα ένας άνθρωπος κάποια στιγμή δεν το σηκώνει πια. Μπορεί να αντιδράσει.
Κάποιοι λένε ότι δεν χρειαζόταν να πάει στο Αυτόφωρο. Σύμφωνοι. Αλλά για να έρθουμε και στη θέση του.
Εγώ ναι, θα πω ότι διαφωνώ με το Αυτόφωρο. Διαφωνώ. Δεν μπορείς να φτάνεις σε αυτόν τον ακραίο χειρισμό. Αλλά όμως ο Πάνος έπρεπε να αμυνθεί, ανεξάρτητα επαναλαμβάνω με το ότι διαφωνώ με το Αυτόφωρο.
Νομίζω ότι καλό είναι να ανοίξει η συζήτηση για αυτό το θέμα. Και να πάρει πρωτοβουλία η Κυβέρνηση».
ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Περιμένω πώς και πώς το πόρισμα του Ιατροδικαστή για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Διότι αν πράγματι έχουμε αυτοδικίες, εάν πράγματι αυτό το παιδί μπήκε, όπως τουλάχιστον ακούω, να προστατευτεί σε ένα διπλανό κατάστημα και βρέθηκε νεκρός με χειροπέδες, εκεί νομίζω πλέον ότι οι ομοφοβικοί, τα διεστραμμένα μυαλά και οι ρατσιστές που επηρεάζουν την κοινωνία μας, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Σας το λέω ευθέως».

Related Posts