ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΛΟΡΔΟ CALLANAN
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ  συναντήθηκε στο Γραφείο του με τον Υφυπουργό Εξόδου της Βρετανίας λόρδο Martin Callanan, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα, για να ενημερώσει για τις θέσεις της κυβέρνησής του που σχετίζονται με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Η συζήτηση αφορούσε πτυχές της «Λευκής Βίβλου».

Όπως συνέβη και στην προηγούμενη συνάντησή τους στις 26 Μαρτίου στην Downing Street στο Λονδίνο, ο κ. Κουίκ επεσήμανε στον Βρετανό Αξιωματούχο ότι θα πρέπει να προστατευθούν τα κεκτημένα των Ελλήνων που ζουν στην Βρετανία, όπως επίσης, να μην υπάρξουν προς τα άνω διαφοροποιήσεις στα έξοδα των σπουδών των Ελληνόπουλων που φοιτούν στα ΑΕΙ της Αγγλίας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε στον λόρδο Callanan ότι οι όποιες αναταράξεις που ενδεχομένως προκύψουν στην τελική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τις παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Στην εξέλιξη της συζήτησης, η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα κα Kate Smith πρότεινε, από τώρα να σχεδιαστούν κοινές δράσεις Η.Β. και Ελλάδας στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και λοιπά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη μετά την Brexit εποχή.


Related Posts