ΥΦΥΠΕΞ Τ.ΚΟΥΙΚ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΕΤΡΑΜΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Με την κοινή απόφαση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και των Υπουργών Διασποράς Κύπρου, Αιγύπτου και Αρμενίας για τη συνεργασία της Ομογένειας των τεσσάρων χωρών σε συνέργειες υπέρ των πυροπαθών της Αττικής, «κλείδωσε» η επίσημη συνεργασία των τεσσάρων χωρών για θέματα Διασποράς. Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση  που είχαν στη Λευκωσία, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Κυπριακής Ομογένειας.


Η πρώτη επίσημη Τετραμερής θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Ερεβάν, μετά από πρόσκληση του αρμόδιου Υπουργού κ. Mkhitar Hayrapetyan. Η αμέσως επόμενη προγραμματίζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», που έχουν ήδη εξαγγείλει Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, ότι θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

«Ο πόνος είναι βαρύς και ανακαλύπτουμε τους φίλους μας σε τέτοιες τραγικές στιγμές για την Ελλάδα» δήλωσε ο Υφυπουργός κ. Κουίκ. «Ευχαριστώ την Ομογένεια, όπου και να βρίσκεται, ευχαριστώ τις φίλες χώρες, που έσπευσαν να μας βοηθήσουν. Ευχαριστώ ακόμη κι εκείνες, με τις οποίες έχουμε πολιτικές διαφορές.

Εκτιμώ αφάνταστα την απόφαση των τριών φίλων Υπουργών, του Επίτροπου κ. Φώτη Φωτίου, της Αιγύπτιας Υπουργού κας Νabila Makram και του Αρμένιου ομολόγου μου κ. Mkhitar Hayrapetyan, ότι θα έχουμε τη βοήθεια τους, μέσω συγκεκριμένων δράσεων στο επίπεδο Διασποράς σε όλες τις χώρες.

Να προσθέσω εδώ, ότι αυτή τη Κυριακή όλες οι αρμενικές εκκλησίες, όπου γης, θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων από τις φωτιές στην Αττική.

Επίσης ο Πρόεδρος των Αρμενίων στην Ελλάδα κ. Παύλος Τσολακιάν μου ανακοίνωσε, ότι τα μέλη της πολύ σημαντικής αρμενικής παροικίας συγκεντρώνουν χρήματα, που θα διατεθούν απευθείας για συγκεκριμένο σκοπό στις πληγείσες περιοχές». 

Το πρωί ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και οι δύο ομόλογοί του από Αίγυπτο και Αρμενία, παρουσία του Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο και της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, ο οποίος επικρότησε και τις Τριμερείς συνεργασίες, αλλά και την Τετραμερή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε Τριμερής συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αρμενίας, όπου αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο οκτάμηνο στη Κρήτη, στο Παρίσι, στη Λευκωσία και στο Ερεβάν, οι οποίες όλες θα είναι προσανατολισμένες στους νέους της Διασποράς.

Αργά το μεσημέρι, έγινε και τριμερής σύσκεψη Ελλάδας- Κύπρου - Αιγύπτου, με θέμα το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ 2», που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο αρχές Νοεμβρίου, με θέμα την ομογενειακή επιχειρηματικότητα


Related Posts