ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ
«Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΑΓΚΑΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, παραβρέθηκε και απηύθυνε Χαιρετισμό στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, για την προώθηση Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, με αφορμή την 1η Διεθνή Εισαγωγική Έκθεση που διοργανώνεται τον Νοέμβριο στην Σαγκάη.

Στον Χαιρετισμό του, ο ΥΦΥΠΕΞ μεταξύ άλλων τόνισε:

«Μέχρι σήμερα, η Κίνα είχε δείξει το πολύ δυναμικό εξαγωγικό εμπορικό και οικονομικό της πρόσωπο. Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ότι η ίδια αποφάσισε να αντιστρέψει μια εικόνα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, συμβάλλοντας στην αμοιβαιότητα της εισαγωγής προϊόντων από άλλες χώρες, και μάλιστα ξεκινώντας αυτήν την καμπάνια από την Ελλάδα.

Είναι γνωστές οι συνέργειες της Ελλάδας και της Κίνας σε επενδυτικά Προγράμματα, με πιο γνωστό αυτό της COSCO. Τελικά,  η τελευταία επιτυχής επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, και οι διπλωματικές πρωτοβουλίες του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, σε συνδυασμό και με δραστηριότητες άλλων Υπουργείων όπως το Οικονομίας - Ανάπτυξης και Τουρισμού, πρόσφατα και του Πολιτισμού, επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές μας σχέσεις με την Κίνα.

Η Εισαγωγική Έκθεση, η οποία ανοίγει τις πύλες της αρχές Νοεμβρίου στη Σαγκάη, με περίπτερο που οργανώνει εκεί η Ελλάδα με τη συνδρομή του Enterprise Greece, και με την εποπτεία του αρμοδίου συναδέλφου Υπουργού κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, αλλά και τη συνεχή συνδρομή των υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Πρεσβείας μας, δίνει την ευκαιρία σε πάρα πολλές Ελληνικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην τεράστια Κινεζική Αγορά. Είναι μία ευκαιρία, που δεν πρέπει να την χάσουν, αφού είναι αδιαμφισβήτητο ότι σε πολλούς τομείς η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά προϊόντα και από πλευράς τιμής αλλά και ποιότητας».Related Posts