ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ


Με την επίσκεψή του στο Δημόσιο Ελληνικό Γυμνάστιο - Λύκειο και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις των Εθνικών Επετείων Ελλάδας και Κύπρου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ,Τέρενς Κουίκ ολοκλήρωσε την παραμονή του στο Λονδίνο, μετά από πρόσκληση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, που διοργάνωσε τον συνεορτασμό της ελληνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και της επετείου της έναρξης του αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου την 1η Απριλίου 1955.

Ο ΥΦΥΠΕΞ ήταν και ο κύριος ομιλητής της κεντρικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή και φορέων από την ελληνική ομογένεια του Λονδίνου, που περιλάμβανε τραγούδια, χορούς, σκετς και ποιήματα από τα παιδιά όλων των τάξεων των ελληνικών σχολείων του Λονδίνου.

Στην επίσκεψή του στο σχολείο, περιηγήθηκε στις τάξεις και μίλησε με τα παιδιά, πολλά από τα οποία είναι γονέων του brain drain. Συνεργάστηκε επίσης με τους καθηγητές, αποσπασμένους από την Ελλάδα, προκειμένου να καταγράψει τυχόν παρατηρήσεις τους.

«Παράπονα για την εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου δεν άκουσα. Για τη λειτουργικότητα του κτηρίου, ναι. 'Οπως η έλλειψη εξωτερικού χώρου αθλοπαιδιάς. Μία μπασκέτα γυρεύουν τα παιδιά, αλλά η Εκκλησία από την οποία το ελληνικό Δημόσιο νοικιάζει το κτήριο, σε σχετικό ερώτημα που έθεσα στον Θεοφιλέστατο, μου απάντησε ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην ιδιοκτησία της», σχολίασε ο ΥΦΥΠΕΞ. Και πρόσθεσε:


«Τα παιδιά έχουν όλα τα δωρεάν βιβλία τους από την Ελλάδα. Κάνουν κανονικά όλο το πρόγραμμα που εκπονεί το ελληνικό Υπουργείο για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Οι καθηγητές εργάζονται με απόλυτη συνέπεια και αγάπη γι αυτό που κάνουν. Θα μπορούσα, όμως, να προσθέσω, ότι πρέπει να ρυθμιστούν ορισμένα οικονομικά τους θέματα, που τα συζητησα με τον Συντονιστή Εκπαίδευσης, αλλά τελικά ειναι αρμοδιότητας του Υπουργού κ.Γαβρόγλου και του γενικότερου κανονισμού του ΥΠΠΘ».

Ο κ.Κουίκ παρέστη, τέλος, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στη Βρετανία, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου του '21. Τη παρουσία τους έδωσαν οι επαγγελματικοί φορείς και οι Κοινότητες της Ομογένειας.

Related Posts