ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ. ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ»

O Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ είχε σήμερα (21.02.17) συνάντηση Εργασίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στα πλαίσια της συνεδρίασης που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στην Αθήνα το ΔΣ της Πα.ΔΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Νικόλ Μαλλιωτάκη και Λεωνίδας Ραπτάκης από τις ΗΠΑ, Γεράσιμος Σκλαβούνος από Καναδά, Φίλιππος Κίτσος από Ελβετία και ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ Γιάννης Πανταζόπουλος από Αυστραλία.

Οι ομογενείς βουλευτές ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για γενικότερα θέματα που αφορούν την oμογένεια, αλλά και τα ειδικότερα των περιοχών και των κρατών όπου εκλέγονται, σε σχέση με την εκεί Διασπορά.


Ζήτησαν, επίσης, ενημέρωση από τον Υφυπουργό για εθνικά θέματα, όπως οι Νατοϊκές σχέσεις και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στην ατζέντα της συζήτησης μπήκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με το ΣΑΕ, την ελληνική παιδεία και πολιτισμό στο εξωτερικό, τη διατήρηση και συστηματικότερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε όλους τους πυρήνες της ομογένειας και το θέμα της ψήφου των ομογενών.

Μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός έκανε την εξής δήλωση:

«Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, η οποία συστήθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής Πολιτείας και υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, αποτελείται από σημαντικές Ελληνίδες και Έλληνες της ομογένειας, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, σημαντικά μέλη, δημοκρατικά εκλεγμένα στα τοπικά και εθνικά κοινοβούλια των χωρών που ζουν.

Μιλάμε για 190 εν ενεργεία και πρώην βουλευτές σε νομοθετικά σώματα 31 χωρών. Σε αυτά περιλαμβάνονται Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Kοινοβουλίων, Υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές.

Θα έλεγα με λίγα λόγια, ότι με τη γνώση που έχουν και με τη διεισδυτικότητα στα δρώμενα των χωρών που ζουν, είναι πολύτιμοι σύμβουλοι για την κάθε ελληνική κυβέρνηση και ένας πολύ ισχυρός συνδετικός κρίκος μεταξύ της Ελλάδας και της ομογένειας σε όλη τη γη.
Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό το ότι σε λίγους μήνες, φέτος τον Ιούλιο, η Πα.ΔΕΕ θα κάνει εδώ στην Αθήνα, την ανά διετία προγραμματισμένη Γενική της συνέλευση.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πέντε συμπατριώτες μας που ήταν σήμερα στη συνάντηση και φρονώ ότι ήταν εξαιρετικά σημαντική η ποιότητα και η σημασία των σκέψεων που ανταλλάξαμε.

Η Πα.ΔΕΕ είναι ένας θεσμός που πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο σε σχέση με την βοήθεια που προσφέρει στη πατρίδα, ως σύνδεσμος με την Ομογένεια. Όφελος θα έχουμε».


Ο Τέρενς Κουίκ συμμετείχε επίσης και στη συνάντηση που είχε η Πα.ΔΕΕ αργά το μεσημέρι με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Related Posts