Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

 
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΑΡΧΕΙΟ Η ΚΡΥΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΩ - ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

«ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  (εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας) στα πλαίσια της παγκόσμιας βούλησης και πόσο μάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την πάταξη της διαφθοράς, ζητάμε για μία ακόμα φορά από τη Γερμανία να μας δώσει τη λίστα Χριστοφοράκου, αλλά και τον ίδιο τον Χριστοφοράκο.

Περιμένουμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αυτό το δημόσιο αίτημά μας, να τοποθετηθούν επίσημα και δημόσια, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ».

Με αυτές τις φράσεις έκλεισε την ομιλία του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ στη σημερινή Ημερίδα για την πάταξη της διαφθοράς που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία για την Πάταξη της Διαφθοράς σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Τον ΟΟΣΑ εκπροσώπησε η κα Γκαμπριέλα Ράμος επικεφαλής της κοινής Συντονιστικής Επιτροπής ΟΟΣΑ – Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Ένωση ο συντονιστής του ελληνικού προγράμματος για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις Ντανιέλ Ντόττο.
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ τόνισε τα εξής:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ

«Μου ζήτησαν να απευθύνω σήμερα χαιρετισμό στην Ημερίδα. Η ομιλία μου δεν θα είναι χαιρετισμός, αλλά αποχαιρετισμός  σε όλους εκείνους που χρόνια τώρα έτρωγαν τις σάρκες του ελληνικού λαού. Ο πόλεμος εναντίον τους και η πάταξη της διαφθοράς είναι ανεπίστρεπτες αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ. ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

«Βασικός άξονας, στην ισχυρή θέση μας για την πάταξη της διαφθοράς, είναι το γεγονός ότι ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε «πιασμένοι» από τα οικονομικά εκείνα συμφέροντα ή από τα κυκλώματα των μαφιόζων εκείνων που έστρωναν τα χαλιά σε λαθρεμπόρια καπνού, καυσίμων, ποτών, παραεμπορίου και ό,τι άλλο μπορεί να συνθέτει το μαύρο επιχειρείν.

Αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις θέλουμε και με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ να τσακίσουμε».

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

«Θέλουμε να ξεσκεπάσουμε όλους εκείνους που είχαν μπει βαθιά μέσα στον κόσμο της μίζας από κάθε είδους προμήθειες του Δημοσίου, ξεκινώντας από τα οπλικά συστήματα και καταλήγοντας στο χώρο της Υγείας.

Όπως θέλουμε να ξεσκεπάσουμε επίσης και όλους εκείνους που έχουν βγάλει παράνομα τα λεφτά τους στο εξωτερικό, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που είναι υπό διερεύνηση και που κοσμούν διάφορες λίστες όπως λίστα Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Λίχνενστάιν, γνωστών Ελβετικών τραπεζών, λίστα Παναμά και προαναγγέλλω ότι έπεται συνέχεια».

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ Ή ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΩ - ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


«Ενεργοποιήσαμε στο έπακρο τόσο τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών με την επίβλεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη στον οποίο ανήκει Υπηρεσιακά και το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως επίσης αξιοποιούμε στο έπακρο και την ανεξαρτησία χωρίς τις πολιτικές επιρροές του παρελθόντος που έχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στην οποία ανήκουν Εφορίες, Τελωνεία και όλες οι Υπηρεσίες των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης με επικεφαλής τον Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος δεν επιλέχθηκε από τους πολιτικούς, αλλά πήρε τη θέση μέσα από διαγωνιστική προκήρυξη.

Καταστήσαμε πράγματι ανεξάρτητη την ηγεσία της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μην αρχειοθετούνται ή να μπαίνουν κάτω κάτω οι Φάκελοι υποθέσεων καραμπινάτων παρανομιών και ταυτόχρονα τοποθετήθηκε μία μαχητική και αδέκαστη γυναίκα ως Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

Σας διαβεβαιώ ότι η κα Μαρία Παπασπύρου έχει προς διερεύνηση και παραπομπή στη Δικαιοσύνη, Φακέλους που έχουν το ύψος μίας πολυκατοικίας. Έρχεται η ώρα που θα ξεσκεπαστούν οι μαύρες δράσεις πολλών γνωστών ονομάτων,

Και δηλώνω με ευθύτητα ότι τόσο ο Πρωθυπουργός και το Επιτελείο του, όσο και εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα της παράσχουμε, ακόμα και με νομοθετική ρύθμιση αν χρειαστεί, τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη για αυτονομία και πρωτοβουλία κινήσεων, με θεσμοθετημένη και τη βοήθεια που οφείλει να έχει τόσο από την Ελληνική Αστυνομία - η οποία εμπεριέχει και την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - όπως και το Λιμενικό Σώμα».

ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Συνεργαζόμαστε με ξένες κυβερνήσεις για τη παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, παράδειγμα η γαλλική και παροχή πληροφοριών και βοήθειας, όπως συμβαίνει με τον Υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας κ. Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς  υπενθυμίζοντας ότι την βοήθειά του είχε αρνηθεί η προηγούμενη κυβέρνηση με εντολή Σαμαρά, με την κατηγορία, υποψία ή βεβαιότητα (διαλέξτε) οτι προστάτευε πολιτικούς του φίλους».

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ

«Ο κόσμος ζητάει να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα. Ήδη επιστρέφουν λεφτά από εκείνους που είναι στις λίστες εξωτερικού και πληρώνουν στην Εφορία για να αποφύγουν το διασυρμό του ονόματός τους. Είναι πολλά τα εκατομμύρια

Εάν δεν τηρήσουν όλοι οι κλέφτες του εξωτερικού τα όσα θα προβλέπονται στον επερχόμενο νόμο, τότε θα έχουμε αυτόματες κατασχέσεις και εκποιήσεις περιουσιών και αν χρειαστεί και βραχιολάκια».

ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

«Τέλος η ασυδοσία και παροχή ασυλίας που είχαν οι παρανομούντες, από μιζαδόρους και κλέφτες του δημοσίου χρήματος μέχρι τους φοροφυγάδες, κάποιοι από τους οποίους κατηγορούνται ότι ήταν και χρηματοδότες κομμάτων ή πολιτικών προσώπων»
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ
«Στη Διυπουργική Επιτροπή για την Πάταξη της Διαφθοράς μετέχουν κατά σειρά ο Αναπληρωτης Υπουργός για τη πάταξη της διαφθοράς, ο Αναπληρωτης Υπουργός Οικονομικών, εγώ ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, ο Γενικός γραμματέας για τη πάταξη της διαφθοράς, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης.

Όλους εμάς μας όρισε με ΦΕΚ προσωπικά ο Πρωθυπουργός και όλες οι συσκέψεις γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πρωθυπουργικό κτήριο, που δείχνει το ενδιαφέρον για τη πάταξη της σήψης και της διαφθοράς στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Και σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, με όρισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (μετά από πρόταση του Αλέκου Φλαμπουράρη), εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον Πρόεδρο μας Πάνο Καμμένο, που είμαστε οι εταίροι σε αυτή τη συγκυβέρνηση.
Related Posts