ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΕ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ


«ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΕ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ»

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ, ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

«ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΦΟΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΗ ΝΔ ΤΟ '93»


Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, καλεσμένος σήμερα (25.10.16) στην εκπομπή  «Πρωινή ζώνη» της ΕΡΤ έκανε τα εξής σχόλια για τη ΝΔ,τον ανασχηματισμό και τον Πάνο Καμμένο:

Γ. ΔΑΡΡΑΣ: Είχαμε εδώ στο στούντιο εχτές, μια πολιτική συζήτηση και η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε ένα παραλληλισμό αυτής της κυβέρνησης με πρακτικές του Χίτλερ.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Άκουσα πολύ καλά το τι είπαν χθες και οι δύο. Και ο αντιπρόεδρος και η βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Θέλω να είμαι σαφής!! Εγώ είμαι ένα καραμανλόπαιδο. Προέρχομαι από την φύτρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γι’ αυτό και πλέον δεν λέω η Νέα Δημοκρατία. Λέω το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτή δεν μπορεί να είναι η Νέα Δημοκρατία την οποία άφησε ως κληρονομιά-παρακαταθήκη, με αρχές και αξίες, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σε καμία περίπτωση.

Ένας Καραμανλής και όλοι εκείνοι οι οποίοι ήταν γύρω από αυτούς, Υπουργοί ή στελέχη, ποτέ δεν θα μπορούσαν να έχουν τέτοια φρασεολογία όταν μιλούσαν για αντιπολίτευση ή για κυβερνηση. 

Γ. ΔΑΡΡΑΚΗΣ: Επειδή είναι ένα θέμα που το ακούω πάρα πολύ συχνά και προβληματίζομαι πάνω σε αυτό. Αυτό τι σημαίνει κύριε Κουίκ; Αν υποθέσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει τη στροφή, για οποιοδήποτε λόγο – αυτό που λέτε εσείς Καραμανλική αντίληψη και πολιτική, γυρίζεται πίσω;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι!!! Ακούστε. Ακολούθησα συνειδητά τον Πάνο Καμμένο όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαγράψει εκείνη τη νύχτα 22 βουλευτές, που θα μπορούσε να μην τους διαγράψει αλλά να τους κρατήσει και να λέει στη Μέρκελ «έχω εσωτερική αντιπολίτευση». Τους διέγραψε όμως.

Ποιός τους διέγραψε;; Ο άνθρωπος ο οποίος γκρέμισε τη Νέα Δημοκρατία. Γκρέμισε προδοτικά τη Νέα Δημοκρατία το 1993 και μετά από δύο χρόνια δεν έδωσε την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να ξαναπαίξει το παιχνίδι των εκλογών, όταν υπερψήφισε την πρόταση Στεφανόπουλου. 

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια να κουβεντιάζω για την σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση και πρέπει να σας πω για μία ακόμα φορά ότι έκανα μια συνειδητή επιλογή στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου.

Με τον Πάνο Καμμένο είτε είμαι στην κυβέρνηση, είτε δεν είμαι στην κυβέρνηση, εγω θα συμπορεύομαι, με την έννοια ότι δεχομαι το ότι είναι ένας πατριώτης και δέχομαι ότι είναι ένας άνθρωπος που ποτέ κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι πήρε έστω και ένα σεντ από τα κρατικά Ταμεία, από τις τσέπες του Έλληνα.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Όπως έχει πει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη θα έχουμε δομική αλλαγή στις επόμενες επιλογές που θα κάνει ο Πρωθυπουργός.

Το θέμα των προσώπων, δεν μπορώ να το αποτιμήσω. Είναι δική του υπόθεση.

Έχω μια εξαιρετική σχέση στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον Πρωθυπουργό και κυρίως με τον Αλέκο Φλαμπουράρη που για μένα είναι ένας άνθρωπος «ατμομηχανή» μέσα στο κυβερνητικό έργο. Έχουν προχωρήσει πάρα πολλά πράγματα από εκείνον. Λίγοι ξέρουν το τί έχει προσφέρει για ένα σωρό ζητήματα.

Άριστη συνεργασία έχω με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τον Νίκο Παππά, αλλά την επιλογή σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν από πλευράς ΑΝΕΛ, την κάνει σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό για τα Υπουργεία, ο Πάνος Καμμένος.

Εάν εκείνος νομίζει ότι εξακολουθώ να είμαι χρήσιμος στη Κυβέρνηση, θα παραμείνω. Αν όχι, βεβαίως θα αποχωρήσω.

Και επειδή δεν είμαι βουλευτής, (θυσιάστηκα, εδώ που τα λέμε, γιατί ήθελα να κάνω ως Επικρατείας όλο το γύρο της Ελλάδας στον προεκλογικό μας αγώνα του '15), βεβαίως θα πρέπει να γυρίσω πίσω στην ελεύθερη αγορά. Δεν έχω άλλα περιθώρια.

Γ. ΔΑΡΑΚΗΣ: κ Κουίκ χρειάζεται ανασχηματισμός πιστεύετε και για ποιους λόγους;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Βεβαίως χρειάζεται. Νομίζω ότι είναι κλασσικοί και διαχρονικοί οι λόγοι για κάθε κυβέρνηση. Ή γιατί ενδεχομένως υπάρχουν αστοχίες σε επιλογές ή γιατί υπάρχει κόπωση ή γιατί πρέπει να αλλάξει κάποια στρατηγική. Αυτά ίσχυαν και θα ισχύουν πάντα στη πολιτική.Related Posts