ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 12 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΥΒΙΚΟ»

Στις επίσημες εκδηλώσεις για την 73η επέτειο Απελευθέρωσης της Μεγίστης, τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την κατάθεση στεφάνων, ο Υφυπουργός έκανε την εξής δήλωση:

«Το Καστελλόριζο είναι η ναυαρχίδα του συμπλέγματος της Μεγίστης, στεφανωμένης από το νησάκι της κυράς της Ρω και της στρατηγικής και οικονομικής σημασίας, Στρογγύλη.

Τα έχω επισκεφθεί πολλές φορές καταγράφοντας δημοσιογραφικά οδοιπορικά. Σήμερα ξαναήρθα με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και βεβαίως έκανα αυτό που κάνω πάντα στα ταξίδια μου ανά την Ελλάδα. Μίλησα με τους κατοίκους, κατέγραψα παρατηρήσεις και ταυτόχρονα, στο περιθώριο της επίσκεψης, είχα συναντήσεις συνεργασίας τόσο με τον Δήμαρχο Γιώργο Σαμψάκο, όσο και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το βασικό πρόβλημα που ανέδειξαν όλοι αυτοδιοικητικοί, καταστηματάρχες κα κάτοικοι ήταν το θέμα της ύδρευσης. Το μονίμως χαλασμένο μηχάνημα του αφαλατωτή, αλλά και το σκισμένο πλαστικό της μεγάλης δεξαμενής δίπλα στο αεροδρόμιο, (όποιος θέλει βγάζει τα δικά του συμπεράσματα από κάποιες ενδεχόμενες συμπτώσεις), δημιουργούν την αναγκαιότητα το νησί να προμηθεύεται νερό με υδροφόρο πλοίο και – όπως μου είπαν – με κόστος 12 Ευρώ ανά κυβικό! Τρελά λεφτά όταν η αφαλάτωση δεν κοστίζει παραπάνω από 2 Ευρώ το κυβικό.

Οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και Ηλίας Καματερός, που εκπροσωπούσαν τη Βουλή και τον ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές εκδηλώσεις, ανακοίνωσαν ότι έχει τελειώσει ο διαγωνισμός που αφορά την αφαλάτωση και στο Καστελλόριζο και στην Πάτμο. Αυτό σημαίνει ότι ένα χρόνιο πρόβλημα επιλύεται.

Το δεύτερο πρόβλημα που μου τέθηκε είναι τα ακινητοποιημένα, λόγω βλάβης, απορριμματοφόρα. Το ένα που έχει χαρίσει ο Δήμος Αθηναίων και το άλλο που έχουν χαρίσει οι Ένοπλες Δυνάμεις. Το ζήτημα έχει να κάνει με τα τελικά παραχωρητήρια στο Δήμο Μεγίστης, ώστε να μπορεί ο Επίτροπος να εγκρίνει τις σχετικές δαπάνες, με δεδομένο ότι το Δημοτικό Ταμείο έχει ένα υπολογίσιμο αποθεματικό. Άρα δεν είναι θέμα έλλειψης χρημάτων, αλλά καθαρά επίλυση γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Μου τέθηκε και το θέμα ενός ακόμα γιατρού, γενικής Ιατρικής, θέμα το οποίο ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο βουλευτής κ. Σαντορινιός, με τη βοήθεια του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος, συνομίλησα και με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης του νησιού, αλλά και με μητέρες παιδιών, οι οποίες μου είπαν ότι για πρώτη φορά ξεκίνησαν φέτος τα Δημοτικά με πλήρη σύνθεση δασκάλων. Σε ό, τι αφορά Γυμνάσιο και Λύκειο περιμένουν τις επόμενες μέρες φιλόλογο, καθηγητή Αγγλικών και «πληροφορικάριο».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στη Μεγίστη ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος και ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Βασίλης Κουκουλομάτης, με ξενάγησαν στα νέα οικήματα των ΕΠΟΠ, που εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


Τέλος, ο Δήμαρχος με προσκάλεσε πάλι να επισκεφθώ τη Μεγίστη και του υποσχέθηκα ότι θα ξαναπάω όταν θα έχει πιάσει για τα καλά ο χειμώνας και όταν οι 200 κάτοικοι θα ζουν τη μοναξιά τους. Δηλαδή τότε που λίγοι τους θυμούνται».

Related Posts