Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ, ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΚΑΪ«ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ DEAR GEORGE»
«Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΕ

ΕΧΘΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας (Β1) με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προσκεκλημένος της δημοσιογράφου Κάτιας Μακρή στο κανάλι STAR CHANNEL, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μίλησε για τον Γιάννη Στουρνάρα και την επιστολ Καραμανλή στον Μπους.

Για τον κεντρικό Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα είπε τα εξής:

«Ο κ. Στουρνάρας για μια ακόμη φορά συμπεριφέρεται ως συνεργάτης τη ΝΔ. Παραμονές εκλογών τρομολαγνεί για μια ακόμη φορά.

Υπενθυμίζω, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει διαψευστεί σε οτιδήποτε προέβλεπε ή δήλωνε εναντίον της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλάει εκείνος, που ήταν ο Υπουργός Οικονομικών τα πιο σκοτεινά χρόνια του Μνημονίου!».

Για την επιστολή Καραμανλή σε Μπους σχολίασε:

«Κανείς δεν είχε διάθεση να στοχεύσει τον Κώστα Καραμανλή. Εκείνος το προκάλεσε, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά από 10 χρόνια σιωπής.

Στη περίφημη επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπους, ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ευχόταν «ειλικρινά οι ΗΠΑ να στηρίξουν ενεργά τηννπρόταση του ΟΗΕ», δηλαδή τη πρόταση του κ. Μάθιου Νίμιτς για «Republikaν-Skopje», που δεν προέβλεπε το erga omnes και δεν προέβλεπε αλλαγές στονΣύνταγμα της τότε FYROM.

Είμαι βέβαιος, σε σχέση με το περιεχόμενο, ότι δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, με τη κριτική που τους ασκείται επί του περιεχομένου αυτής της επιστολής, εάν ο τότε Πρωθυπουργός έγραφε:

«Αγαπητέ George, σχετικά με τη πρόταση Νίμιτς δεν δέχομαι τη λέξη Makedonija στη πρόταση του, δεν συμφωνώ με τη χρήση άλλου ονόματος εντός και άλλου ονόματος εκτός και δεν δέχομαι να μη γίνουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές αλλαγές, που θα «κόψουν το βήχα» στις αλυτρωτικές τάσεις της FYROM».

Νωρίτερα το πρωί, καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ, των δημοσιογράφων Μάνου Νιφλή και Κώστα Αλατζά, ο Τέρενς Κουίκ αναφερόμενος στο θέμα της συνέντευξης του Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, είπε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας πάει αύριο βράδυ να παίξει μπάλα σε εχθρικό γήπεδο με δικό τους διαιτητή. Δεν σκιάζεται και κοιτάει τον αντίπαλο στα μάτια. Δε κρύβεται, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που φοβήθηκε να τον αντιμετωπίσει σε τηλεοπτικό διάλογο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει για συνέντευξη στο ΣΚΑΙ και έπραξε άριστα».Related Posts