ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ, ΠΟΥ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

«Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την απάνθρωπη μεταχείριση των τεσσάρων εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να δώσουν Πανελλαδικές, σχολίασε τα εξής:

«Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με περιεχόμενο καταδικαστέο για την αθλιότητα και το σκοταδισμό έναντι των τεσσάρων εργαζομένων στα Χανιά, αποφοίτων ΕΠΑΛ, που δεν τους επετράπη από εργοδότες και συναδέλφους τους να πάρουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οφείλω να επισημάνω ότι το αυτονόητο της ανακοίνωσης δεν λύνει το πρόβλημα. Μετά την πανελλήνια κατακραυγή, το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να έχει ήδη παρέμβει και να δώσει λύση - απάντηση στις μεσαιωνικές νοοτροπίες.

Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις μου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ζήτησα από τον Υπουργό Παιδείας να έρθει σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έτσι ώστε αυτοί οι τέσσερεις να εγγραφούν τιμητικά στο Α’ έτος, και από εκεί και πέρα να είναι οι φοιτητικές τους επιδόσεις που θα τους εξελίξουν ή όχι στα επόμενα έτη.

Επισημαίνω και την περίπτωση των επαναληπτικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, ανεξάρτητα εάν σε αυτήν την περίπτωση ισχύουν για θέματα υγείας. Νομίζω ότι το ψυχολογικό σοκ που έπαθαν και η ψυχική οδύνη που υπέστησαν, δικαιολογούν απόλυτα μια προσωπική παρέμβαση του κ. Κώστα Γαβρόγλου, προς αυτές τις κατευθύνσεις».


Related Posts