Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΠΡΕΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ CYRIL RAMAPHOSA

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ εκπροσωπεί την Ελλάδα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο (25.05.19) στη Πρετόρια, για την ορκομωσία του εκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής κ.Cyril Ramaphosa.

Ο ΥΦΥΠΕΞ είναι ο μόνος επίσημα καλεσμένος από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω και των ισχυρών δεσμών της Νότιας Αφρικής, αλλά και ειδικότερα του Προέδρου Ramaphosa με την μεγάλη ιστορική Ελληνική Κοινότητα της χώρας. Γι αυτό προσκεκλημένος στην ορκομωσία και ο Προεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ.Γιάννης Φιλίππου.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο κ.Κουίκ θα συναντηθεί με επικεφαλείς αντιπροσωπειών όπως  την Πρόεδρο της Αιθιοπίας, τον Πρόεδρο της Ζιμπάμπουε, τον Αντιπρόεδρο της Νιγηρίας, την  Υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, την Υπουργό Επικράτειας των Εμιράτων, τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, τον Υπουργό Άμυναζ της Βραζιλίας και τον Υπουργό Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής και την χήρα του ιστορικού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα.


Related Posts