Συναντήσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα Andrey M. Maslov και την νέα Πρέσβη Ν. Αφρικής στην Αθήνα Beryl Rose Sisulu.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ANDREY M. MASLOV

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, BERYL ROSE SISULU
                                                                                          
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, δέχτηκε σήμερα στο Γραφείο του τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα κ. Andrey M. Maslov, με τον όποιο συζήτησε για την επικείμενη επίσκεψή του σε περιοχές της μεσημβρινής Ρωσίας (Βιτιάζεβο, Νοβοροσίσκ, Γκελεντζίκ, Κρασνοντάρ, Σότσι), όπου διαβιούν αριθμητικά συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί.

Επίσης, θα συναντηθεί και με την Ελληνική Κοινότητα της Μόσχας, όπου παράλληλα, θα υπάρξουν και διμερείς συναντήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Ρώσο πρέσβη για τις τρέχουσες εξελίξεις που σχετίζονται με την ένταση που δημιουργεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο η Τουρκία, επαναλαμβάνοντας της Ελληνικές θέσεις, όπως διατυπώνονται συνεχώς και από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ δέχθηκε σε συνάντηση γνωριμίας την υπό διαπίστευση πρέσβη της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα κα Beryl Rose Sisulu. Πρόκειται για την αδελφή της Υπουργού Εξωτερικών της χώρας της, κα Lindiwe Sisulu, με την οποία ο ΥΦΥΠΕΞ διατηρεί μια καλή φιλική σχέση.

Οι δύο αδελφές είχαν τεθεί υπό την προστασία του δικηγόρου Γιώργου Μπίζου, του Ομογενή που έχει συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες κατά του Apartheid, όταν ο πατέρας τους ήταν φυλακισμένος μαζί με τον Nelson Mandela.

«Ό,τι και να κάνει η πατρίδα μου η Νότια Αφρική, για τον Γιώργο Μπίζο, θα είναι πάντα το λιγότερο σε σχέση με τα όσα έκανε αυτός ο υπέροχος Έλληνας για την ελευθερία της πατρίδας μας», επεσήμανε η κα
Beryl Rose Sisulu στον ΥΦΥΠΕΞ.


Related Posts