ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΖΑΜΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΦΥΠΕΞ Τ. ΚΟΥΙΚ: «ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΧΟΛΕΡΑ, ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ»

Ολοκληρώθηκε η παράδοση σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας σε φάρμακα για περιοχές της Ζάμπια που επλήγησαν από ελονοσία, χολέρα και με μεγάλα προβλήματα υποσιτισμού.

Τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η αποστολή και παράδοση έγινε με την ευθύνη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και με τη διαμεσολάβηση του Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ:

«Στο τελευταίο ταξίδι μου στη Ζάμπια, και στις διμερείς συναντήσεις που είχα εκεί, είχα παρακληθεί να συμβάλλει η Ελλάδα στην αποστολή φαρμάκων για να αντιμετωπιστούν επιδημίες κυρίως χολέρας αλλά και ελονοσίας σε περιοχές του βόρειο-δυτικού άκρου της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Δημοκρατία του Κονγκό, όπου μέσα σε όλα υποφέρουν από υποσιτισμό και πάνω από 6.000 παιδιά.

Η εικόνα της τραγωδίας που μου μετέφερε και ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Lusaka κ. Μιχαήλ Κρούπνικ, ο οποίος επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή με τη βοήθεια του ΟΗΕ, οδήγησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της Ζάμπιας και προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον τότε  ΑΓΕΕΘΑ και σήμερα Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ Ευάγγελο Αποστολάκη για τη συγκέντρωση και προσφορά των απαιτούμενων φαρμάκων.

Η παράδοση της ανθρωπιστικής μας βοήθειας έστειλε στη Ζάμπια το μήνυμα ανθρωπιάς από την Ελλάδα, ευαρέσκεια που εισέπραξε και η εκεί Ελληνική Κοινότητα, πέρα από τις ευχαριστίες που μας διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών» Related Posts