ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ. ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΑΪΔΑΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ


 
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ «WORK AND HOLIDAY VISA». ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΟΣΤΟΣ III» ΜΕ  ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ

Στις εκδηλώσεις της Ομογένειας το διήμερο 24 - 25 Μαρτίου για την Εθνική Επέτειο στην Αδελαΐδα και την Μελβούρνη μετείχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ.

Στην Αδελαΐδα, παρακολούθησε την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, την οποία τέλεσε ο Επίσκοπος Δορυλαίου κκ Νίκανδρος και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων Αυστραλών, εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους και ο Κυβερνήτης και Πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας. Επίσης, μαζί με τον Προεδρικό Επίτροπο της Κύπρου για θέματα Διασποράς κ. Φώτη Φωτίου, έλαβαν μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη κρίση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου για αποφάσεις στα εθνικά θέματα που χειρίζονται. Και εσείς, οι εκπρόσωποί των δυο πατρίδων μας, θα έρχεστε εδώ με το κεφάλι ψηλά και πάντοτε θα σας καλοδεχόμαστε», τόνισαν στις ομιλίες τους ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας κκ Βασίλης Γκόνης και Παναγιώτης Ππύρος.

Στην Μελβούρνη,  στην ετήσια εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο που διοργάνωσε το εκεί Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών διάβασε το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στον Απόδημο Ελληνισμό και στη συνέχεια ανήγγειλε ότι:

«Από την 1η Αυγούστου μπαίνει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Work and Holiday Visa» που αφορά στη δυνατότητα κάθε χρόνο 500 νέοι από τις δύο χώρες, να επισκέπτονται την άλλη, με δικαίωμα για 12 μήνες να κάνουν διακοπές, με παράλληλη δυνατότητα άσκησης εργασίας. Ήταν μία επίπονη διαδικασία, με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, η οποία επικυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και επισφραγίσθηκε από τον αρμόδιο Αυστραλό Υπουργό κ. David Coleman».

Επίσης, ανήγγειλε ότι από φέτος το καλοκαίρι επανέρχεται από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού το πρόγραμμα στήριξης διακοπών στην Ελλάδα παιδιών ηλικίας 8-14, Ομογενών της Αυστραλία. Θα συμμετέχουν 20 παιδιά, 5 από κάθε πόλη: Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Αδελαΐδα, Πέρθη.

Η Πέρθη ήταν και ο πρώτος σύντομος  σταθμός της επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών στην Αυστραλία, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους Ομογενειακών φορέων και δείπνο Εργασίας με επιφανείς Ελληνο-Αυστραλούς επιχειρηματίες.

Επίσης, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών κ. Francis Logan, ο οποίος πρότεινε να εντάξει την Ελλάδα στο ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών των εμπλεκομένων φορέων κυρίως σε φωτιές και πλημμύρες.

Τον ΥΦΥΠΕΞ συνοδεύει η πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κα Αικατερίνη Ξαγοράρη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους επικεφαλής των Προξενικών μας Αρχών σε Πέρθη, Αδελαΐδα και Μελβούρνη κκ Αντώνη Κολιάδη, Γιώργο Ψιάχα και Δημήτρη Μιχαλόπουλο για την εξαιρετική προετοιμασία της επίσκεψής μου, με το συντονισμό της πρέσβεως κας Ξαγοράρη», τόνισε ο ΥΦΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του κ. Κουίκ στην Αυστραλία συνδυάζεται και με το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ III» που εξελίσσεται αυτό το διήμερο στην Μελβούρνη, σε συνεργασία και με την παρουσία των ομολόγων του, Κύπριο Προεδρικό Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου και Αιγύπτιας Υπουργού Διασποράς κας Nabila Makram.

Τέλος, ο κ. Κουίκ επικοινώνησε στο Σύδνεϋ από την Μελβούρνη με τον Πρωτοσυγκελεύοντα Θεοφιλέστατο κκ Σεραφείμ, για να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρόχρονη περίοδο επώδυνης ασθένειας.


Related Posts