ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΔΗ


 


ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ είχε  σήμερα στο Γραφείο του συνάντηση Εργασίας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στην Μελβούρνη κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη,

Το θέμα ήταν η προετοιμασία του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στην Μελβούρνη το διήμερο 25-26 Μαρτίου.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που το ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ, αυτή η τόσο πετυχημένη και σημαντική τριμερής συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, θα πραγματοποιηθεί στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ελληνισμού. Είναι σημαντικό ότι αναλαμβάνει να το φιλοξενήσει μία σπουδαία Κοινότητα και ο Πρόεδρός της, φίλος Βασίλης Παπαστεργιάδης, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους συνεργάτες τους», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουίκ. Και όπως πρόσθεσε:

«Το Πρόγραμμα επεξεργάζονται οι τρεις πρεσβείες μας στην Καμπέρα μαζί με τους διπλωμάτες μας στην Μελβούρνη και θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

Για το  Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ III», ο Υφυπουργός ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής (8/2/2019) τον δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί τον κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Ελληνισμός της Αυστραλίας για δράσεις οι οποίες αφορούν την προώθηση του πολιτισμού μας και της ελληνικής γλώσσας και οι οποίες κορυφώνονται αυτό το σαββατοκύριακο σε όλες τις Ομογενειακές Οργανώσεις και μάλιστα  στην Μελβούρνη με τη συνδρομή της Κυβέρνησης της Περιφέρειας της Βικτώρια.

Τέλος, ο ΥΦΥΠΕΞ προσκάλεσε τον κ. Παπαστεργιάδη να είναι παρών στην εκδήλωση που έγινε στην Βουλή των Ελλήνων για τη βράβευση των μαθητών της Ομογένειας που κέρδισαν στο διαγωνισμό που προκήρυξε η Ελληνική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για τη συγγραφή μικρής ιστορίας / παραμύθι στα Ελληνικά. Ανάμεσα στους βραβευμένους ήταν και η μαθήτρια Αριάδνη Πολίτη από την Μελβούρνη της Αυστραλίας.






Related Posts