Συναντήσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου Νικόλα ΒαδήΔύο από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστο Καβαλή, και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, Νικόλα Βαδή, έκανε δεκτούς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ. 

Ένα από τα κοινά θέματα που ο ΥΦΥΠΕΞ συζήτησε, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους, ήταν το πώς μπορεί έτι περαιτέρω να βελτιωθεί η κατάσταση αναφορικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος εκ μέρους του ελληνικού κράτους για τους εκπαιδευτικούς που τυχόν επιθυμούν να αποσπαστούν στην Αίγυπτο. Και υποσχέθηκε να θέσει και πάλι το θέμα στην αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας κα Τζούφη, για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. 

Παράλληλα, ο κ. Βαδής ζήτησε τη στήριξη του κ. Κουΐκ στην προετοιμασία της Α΄ Παγκόσμιας Αμπετειάδας. 

Τέλος, ο κ. Καβαλής προσκάλεσε τον Υφυπουργό να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις με τα θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου, στις 7 και 8 Ιουνίου.
Related Posts