ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ Η ΕΝΤΑΣΗ ΡΩΣΙΑΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ ΠΑΙΔΙΩΝ


«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΛΕΞΗ. ΔΙΑΛΟΓΟΣ. DIALOGUE. ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΤΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΣ»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, προσερχόμενος στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στο Μιλάνο, με βασικό θέμα συζήτησης τη νέα ένταση Ρωσίας - Ουκρανίας, έκανε την εξής δήλωση:

«Η Ελλάδα έχει αποδώσει στο διεθνές λεξιλόγιο μία πολύτιμη λέξη. Διάλογος. Dialogue.  Αυτές τις μέρες και ειδικότερα σήμερα, που συγκεντρωνόμαστε οι Υπουργοί του ΟΑΣΕ, είναι για μια ακόμη φορά χρήσιμο να τη θυμόμαστε ως εργαλείο της αποστολής μας».

Στη παρέμβασή του στη Σύνοδο του Μιλάνου, ο ΥΦΥΠΕΞ επισημαίνει ότι με το διάλογο έφτασαν Ελλάδα και ΦΥΡΟΜ στη συμφωνία των Πρεσπών που μένει να επικυρωθεί από τα δύο Κοινοβούλια.

Επίσης γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του τράφικινγκ ως μία σοβαρή παράμετρο του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος, δίνοντας έμφαση στα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά που «χάνονται» στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Η Ελλάδα δείχνει μια μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το πεδίο, όπως και για το τράφικινγκ γυναικών, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες των Διεθνών Οργανισμών και φυσικά εναρμονισμένη στο εθνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές Δίκαιο», αναφέρει ο κ.Κουίκ. Και πρόσθεσε:

«Πάντως, όσοι μιλούν για το μεταναστευτικό - ελάχιστοι για το προσφυγικό - θα πρέπει επιτέλους να αναλογισθούν ότι η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε τη μέγιστη στήριξη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Εμείς χτίζουμε γέφυρες με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Δεν σηκώνουμε τείχη και φράχτες».Related Posts