ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ κ. STEPHANE DIONO Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ δέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του τον κ. Stephane Dion, Καναδό πρέσβη στη Γερμανία, ειδικό απεσταλμένο της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώην Υπουργό Εξωτερικών στον πρώτο χρόνο της Πρωθυπουργίας του κ. Justin Trudeau.

Συζητήθηκαν οι άξονες των πολύ καλών διμερών σχέσεων Ελλάδας - Καναδά, η ισχυρή παρουσία της Ελληνικής Κοινότητας, την οποία ο κ.Dion χαρακτήρισε ως πολύτιμη για τον Καναδά σε όλη την Επικράτειά της, όπως επίσης και η κοινή ανησυχία των δύο χωρών στο αυξανόμενο ακροδεξιό ρεύμα στα σπλάχνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κυρίως εστιάζεται στο μεταναστευτικό θέμα.

Συζήτηση έγινε επίσης και για την κλιματική αλλαγή, με τον κ.Dion να έχει προεδρεύσει με αυτό το θέμα του 11ης Συνεδρίου των Ηνωμένων Εθνών, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, υπενθυμίζοντας ότι ο Καναδάς, με τη δική του τεχνογνωσία στα θέματα των πυρκαγιών στα δάση, είναι έτοιμος να προσφέρει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα.

Ο κ.Stephane Dion επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, προσκεκλημένος ως ομιλητής στο Forum για τη Δημοκρατία, που πραγματοποιείται στην Αθήνα με πρωτοβουλία των New York Times. Την έναρξη των εργασιών του Forum κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.


Related Posts