ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ IRIT BEN - ABBA
Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ NATAN SHARANSKY ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ δέχθηκε στο Γραφείο του την πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, κα Irit Ben-Abba.

Της παρέδωσε αντίγραφο της επιστολής που θα σταλεί μέσω της Ελληνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ στον επικεφαλής της Ισραηλινής Διασποράς κα Natan Sharansky, ο οποίος αποχωρεί τέλος του μηνός από τη θέση του, λόγω συνταξιοδότησης.

Όπως υπογράμμισε ο Υφυπουργός: «Ο κ. Sharansky, ο φίλος Natan, ήταν ένας εξαιρετικός συνομιλητής και συνεργάτης μας στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για θέματα Διασποράς, που για πρώτη φορά ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο, και μάλιστα εντάχθηκε ως ένα από τα βασικά θέματα στις συναντήσεις κορυφής των ηγετών των τριών χωρών μας.

Σε αυτό το διάστημα, o κ. Sharansky, ο κ. Φωτίου και εγώ, είχαμε τρεις εξαιρετικά παραγωγικές συναντήσεις σε Θεσσαλονίκη, Λευκωσία και Ιεροσόλυμα, δρομολογώντας πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις.

Ήδη η μία είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, με το εκπαιδευτικό ταξίδι που πραγματοποιούν σε Ελλάδα, Λευκωσία και Ιερουσαλήμ, με τη συνεργασία των Οργανώσεων HALC και AJC, φοιτητές της Διασποράς των τριών χωρών που ζουν στις ΗΠΑ.

Αναμένουμε τον ορισμό του αντικαταστάτη του, τον οποίο μαζί με τον συνάδελφο κ. Φώτη Φωτίου, τον Προεδρικό Επίτροπο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα επισκεφθούμε, όχι μόνο για λόγους εθιμοτυπικούς, αλλά και για να έχουμε μαζί του την πρώτη ουσιαστική συνάντηση Εργασίας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την τριμερή σχέση των Διασπορών μας».

Στη συζήτηση με την Ισραηλινή πρέσβη, που έγινε με τη συμμετοχή της Διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ πρέσβη κας Μαρίας Θεοδώρου, ο κ. Κουίκ συζήτησε με την κα Irit Ben-Abba προτάσεις δράσεων που έχει επεξεργαστεί μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Φώτη Φωτίου.

Οι πιο σημαντικές από ελληνικής πλευράς αφορούν στην εμπλοκή, είτε φοιτητών, είτε καθηγητών της Διασποράς των τριών χωρών από όλον τον κόσμο, σε θέματα που συναρτώνται με τις καινοτόμες τεχνολογίες και τον κυβερνοχώρο.
Related Posts