ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤριάντα φοιτητές του Πανεπιστημίου StJohn της Νέας Υόρκης, δέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. Σπουδάζουν στις έδρες της Σύγχρονης Ελληνικής και της Διεθνούς Διοίκησης.

Ο Υφυπουργός τους ενημέρωσε για θέματα που σχετίζονται με την Ελληνική Διασπορά, τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, και τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με τη FYROM.

«Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκεται στις ΗΠΑ ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, όπου σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη είχε και έχει πολύ σημαντικές και εποικοδομητικές επαφές με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Προέδρου Τραμπ, εξέχοντα μέλη του Καπιτωλίου, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Σκοπιανό ομόλογό του», τόνισε ο κ. Κουίκ. Για να προσθέσει:

«Είστε 30 φοιτητές, ανάμεσά σας και 5 Ελληνόπουλα από την Ομογένειά μας, που στις 10 μέρες του ταξιδιού σας, θα γνωρίσετε πολλά για την Ελλάδα.

Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εξέχοντα Ελληνοκύπριο επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, και Πρόεδρο του Hellenic American Leadership Council (HALC) κ. Νίκο Μούγιαρη, ο οποίος είναι ο γενναίος χρηματοδότης της επίσκεψής σας, όπως έκανε και πέρσι, και όπως με πολύ χαρά μαθαίνω, ότι προγραμματίζει και για του χρόνου.

Είναι από εκείνους τους πατριώτες που δεν ζητούν, αλλά προσφέρουν στις δύο Μητέρες - Πατρίδες, Ελλάδα και Κύπρο, με πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες. Αναμφισβήτητα ένα παράδειγμα για μίμηση».

Στην ομιλία του ΥΦΥΠΕΞ προς τους 30 φοιτητές, ήταν παρούσα η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου πρέσβης κα Μαρία Θεοδώρου, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος, και η κα Νάνσυ Μπίσκα, επικεφαλής αυτής της αποστολής.


Related Posts