Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΙΛΝΙΟΥΣ


 
ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΥΠΕΞ, ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΙΛΝΙΟΥΣ


Διατηρείται σε λειτουργία η έδρα των σπουδών της σύγχρονης Ελληνικής γλώσσας στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Βίλνιους. Το πράσινο φως άναψε το Υπουργείο Παιδείας της Λιθουανίας, μετά τις παρεμβάσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουικ στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βίλνιους, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός είχε διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τα μέλη της Επιτροπής Ελληνο-Λιθουανικής Φιλίας του Κοινοβουλίου στο Βίλνιους, όπως και με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Των συναντήσεων αυτών, είχε ακολουθήσει και σχετική επιστολή της κας Βασιλικής Δικοπούλου, πρέσβη της Ελλάδας στο Βίλνιους.

Μέσω της διπλωματικής οδού, ο Λιθουανός Υφυπουργός Παιδείας κ. Giedrius Viliunus, ενημέρωσε  την Ελληνική κυβέρνηση ότι έγινε δεκτή η πρότασή της, που έγινε από τον ΥΦΥΠΕΞ κ. Τ. Κουίκ, ώστε το Τμήμα της Νεοελληνικής Γλώσσας να λειτουργεί με μικρότερη ποσόστωση φοιτητών, από τους 15 που προέβλεπε η αρχική Υπουργική Απόφαση.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Λιθουανό πρέσβη στην Αθήνα κ. Alfonsas Eidintas, τον οποίο και ευχαρίστησε για αυτήν τη θετική εξέλιξη, αποστέλλοντας ταυτόχρονα και σχετική ευχαριστήρια επιστολή στον Υφυπουργό Παιδείας της Λιθουανίας.


Related Posts