ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ WORKING HOLIDAY VISA ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Άλλη μία δέσμευση στην Ομογένεια και στη κυβέρνηση της Αυστραλίας εκπληρώθηκε, για ένα θέμα που μου έθεσε στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στην Καμπέρα και η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κα Τζούλι Μπίσοπ.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεων (Τεύχος Β’ 4488) η σχετική Διυπουργική Απόφαση, η οποία αφορά το Working Holiday Visa.

Υπενθυμίζω ότι ήταν μία εκκρεμότητα από το 2014, η οποία με την επιστροφή μου από την Αυστραλία, μπήκε στην οριστική διευθέτησή της με νόμο που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή και στη συνέχεια με ΚΥΑ που φέρει τις υπογραφές των Υπουργών Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη.

Από τώρα, κάθε χρόνο, για 12 ημερολογιακούς μήνες, θα μπορούν 500 Ελληνόπουλα να ζήσουν την εμπειρία των διακοπών μαζί με το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς, σε μία χώρα όπου έχουμε μία από τις πιο δυναμικές Ομογένειες.

Όλοι οι σχετικοί όροι της συμμετοχής σε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα δημοσιεύονται στο σχετικό ΦΕΚ.

Related Posts