ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣΥΦΥΠΕΞ Τ.ΚΟΥΙΚ: «ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΟΝΟΣ, ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ, ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και η Υπουργός Διασποράς της Αρμενίας  κα Hranush Hakobyan υπέγραψαν στο Ερεβάν Σύμφωνο Συναντίληψης (MOU) μεταξύ των δύο χωρών για θέματα Διασποράς.

Σε δηλώσεις του στα αρμενικά ΜΜΕ ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ τόνισε τα εξής:

«Οι γενοκτονίες, ο κοινός πόνος, η ιστορία των δύο λαών, η Χριστιανοσύνη, ο πολιτισμός μας και οι παραδόσεις μας, είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία που ενώνουν την Ελλάδα με την Αρμενία. Γι’ αυτό και αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία η υπογραφή, σήμερα, του MOU με την ομόλογο μου κα Hranush Hakobyan.


Όπως έχω ήδη δηλώσει η συνεργασία μας με την Αρμενία, στα πλαίσια της Τριμερούς και με την Κύπρο, ξεκινάει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων και με πολλές δράσεις για το 2018. Δράσεις που σε ό, τι αφορά στην φιλοξενία τους στην Ελλάδα - Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή - θα εστιαστούν και σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων».


Μετά την υπογραφή του συμφώνου συναντίληψης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Βουλής των Αρμενίων Αra Babloyan, στον οποίο μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρόεδρου Βουλής των Ελλήνων  κ Νίκου Βούτση, εν αναμονή του καθορισμού της ημερομηνίας επίσκεψης του στο Ερεβάν.Related Posts