ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΛΟΡΔΟ ΚΑΛΛΑNΑΝ


 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Υφυπουργό Εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου (DExEU) Λόρδο Μάρτιν Κάλλαναν, μετά από αίτημα του τελευταίου.

Ο Λόρδος Κάλλαναν αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον προσεχή Δεκέμβριο, καθώς και σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος που επηρεάζονται από τις σχετικές διαδικασίες.

Κατέθεσε, επίσης, την άποψη στον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών, για την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών και για την επίλυση εκκρεμοτήτων, ώστε να μην οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο με μονομερείς ενέργειες.

Επιπλέον έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόταση που έχει καταθέσει η βρετανική πλευρά σχετικά με την μελλοντική προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών κρατών – μελών της Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το BREXIT.

Ο ΥΦΥΠΕΞ τόνισε στον Λόρδο Κάλαχαν, ότι η Ελλάδα συμπορεύεται με τις διαπραγματεύσεις που διαχειρίζεται  πολυεπίπεδα η Ευρωπαϊκή Ένωση από τις Βρυξέλλες, ανεξάρτητα με το αν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το στάτους των Ελλήνων που διαμένουν εκεί και για τη διατήρηση των δικαιωμάτων και του κόστους σπουδών και διαβίωσης των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών, όπως και των ελληνικών επιχειρήσεων με σημαντικό κομμάτι τον τομέα της Ναυτιλίας.


Υπογράμμισε για μία ακόμα φορά ότι η διαπραγμάτευση διεξάγεται από πλευράς της Ε.Ε. με πυρήνα τις Βρυξέλλες, ωστόσο, η Ελλάδα παρακολουθεί και από πλευράς της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξή των συνομιλιών και αναμένει τη σχετική ενημέρωση των θεσμών της Ε.Ε.

Related Posts