Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ, ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΡΟΛΟ»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται από σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ, επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και το Ελληνο-αφρικανικό Επιμελητήριο, στη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και τη Μοζαμβίκη.
Οπως δήλωσε πριν την αναχώρησή του από την Αθήνα:
«Αυτή η επιχειρηματική αποστολή, είναι το αποτέλεσμα των συναντήσεων και διαβουλεύσεων που ειχα τον περασμένο Φεβρουάριο με Υπουργούς και Φορείς των τριών χωρών, (σε ένα παράλληλο πρόγραμμά μου με εκείνο των επαφών του με Ομογενειακές Οργανώσεις), με αντικείμενο την επικαιροποίηση των πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων και την εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας. Το ταξίδι μου στις αρχές του 2017, έχει τώρα εξαιρετική συνέχεια.
Οφείλω να πω οτι εκτός των Διπλωματικών μας Υπηρεσιών που εργάστηκαν σκληρά, σημαντικότατο ρόλο σε αυτό το ταξίδι, έπαιξαν και παίζουν οι Ομογενείς και στις τρείς χώρες, που έχουν λαμπρές επιχειρηματικές επιδόσεις, ειναι σεβαστοί από τις κυβερνήσεις εκεί που ζουν και διαπρέπουν προσφέροντας τα μέγιστα στις τοπικές οικονομίες. Τους είχα συναντήσει τον περασμένο Φεβρουάριο και επέμεναν οτι στις χώρες τους υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις σε πάρα πολλούς και προσοδοφόρους τομείς.
Ο ΣΕΒ δεν έμεινε αδρανής. Ερεύνησε, έκανε εκτίμηση των εκεί επιχειρηματικών ευκαιριών και με επικεφαλής τον εκτελεστικό του αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο, μία ομάδα από κορυφαίες ελληνικές εταιρίες, ταξιδεύει ήδη για το Γιοχάνεσμπουργκ».
Στο πλαίσιο της αποστολής, προγραμματίζεται για αύριο η επίσημη έναρξη του επιχειρηματικού forum και B2B συναντήσεων στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Μοπούτο και τη Γκαμπορόνε, καθώς και συναντήσεις του κ. Υφυπουργού με στελέχη των αντίστοιχων Κυβερνήσεων.
Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Νότιο Αφρική, ο κ. Υφυπουργός θα παραστεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, θα παραβρεθεί και σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία για να τιμήσει τα 90 χρόνια του ομογενούς κ. Γεώργιου Μπίζου, μία από τις κορυφαίες εμβληματικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς στα χρόνια του Απαρχάιντ ήταν ο δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα και μετέπειτα, εκ των βασικών συντακτών του σημερινού Συντάγματος της Ν.Αφρικής

Related Posts