ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΞΙΚΟΥΟ Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τερενς Κουικ έκανε την εξής δήλωση:

«Πριν από λίγο επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μεξικού κα Γεωργία Μπουτζιάνη. Μου ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν της έχει αναφερθεί τραυματισμός ή απώλεια μέλους της εκεί Ομογενειακής παροικίας μας.

Όπως μου είπε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε ενεργοποιήσει το WhatsApp που στις σημερινές δραματικές μετασεισμικές ώρες, είναι το μόνο επικοινωνιακό Μέσο που δουλεύει γρήγορα. Όλες οι κλήσεις που λαμβάνω δεν μου κρύβουν δυσάρεστα νέα για ζωές ή τραυματίες.

Πλην όμως ζημιές σε σπίτια συμπατριωτών μας υπάρχουν. Πριν από λίγο μου αναφέρθηκε μία περίπτωση κατοικίας που έχει πολύ μεγάλες ρωγμές.

Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε κάτι άλλο. Η ελληνική πρεσβεία της πόλης του Μεξικού και γενικότερα οι εδώ Διπλωματικές Αρχές μας, από την πρώτη στιγμή είναι κοντά μας.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Μπορεί να μην είμαστε πάρα πολλοί Έλληνες εδώ, αλλά με την πρώτη ευκαιρία ελάτε να δείτε και εμάς. Έχουμε ανάγκη να μας βλέπει που και που η Πατρίδα μας από κοντά»

Τέλος, θέλω να προσθέσω ότι σχετικά με το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, ενημέρωσα και τον Υπουργό Εξωτερικών κ.Νίκο Κοτζιά που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη».


Related Posts