ΣΥΝΕΝΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

 
«ΤΟ 2019 Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και στη δημοσιογράφο Σοφία Λιάκου.

ΕΡ: Είστε ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης;

ΑΠ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή ότι και θα βγούμε από τα μνημόνια και θα ξαναμπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα θετικά πρόσημα στην πορεία της Ελληνικής  Οικονομίας, που επιβεβαιώθηκαν και από τη δοκιμαστική έξοδο στις Αγορές και από τις αξιολογήσεις διεθνών Οίκων και γενικά του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά τα μνημόνια, μετράμε πλέον αντίστροφα. Του χρόνου τέτοια εποχή, τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια.

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΕΡ: Τι έχετε να πείτε για την υπόθεση Βαρουφάκη; Εσείς τότε ήσασταν στο υπουργικό συμβούλιο.

ΑΠ: Σε κανένα Υπουργικό Συμβούλιο από τα οποία ήμουν παρών, δεν άκουσα τον Γιάνη Βαρουφάκη να μιλάει για διπλά νομίσματα ή για άλλα παρόμοια.

Τον είχα ακούσει, όμως, μετά από ερώτηση που του έγινε από αρκετούς Υπουργούς, τη νύχτα που αποφασίστηκαν τα capital controls, να διαβεβαιώνει ως αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, ότι θα φροντίσει να μην επικρατήσει το αρχικό σχέδιο για τις συντάξεις και ότι ειδικά οι συνταξιούχοι θα μπορούσαν να παίρνουν ολόκληρη και μαζεμένη τη μηνιαία σύνταξή τους και όχι σε δόσεις με βάση τα όρια εκταμίευσης που είχαν αποφασιστεί.

Αυτό που υποσχέθηκε τότε, δεν το έπραξε. Με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συνταξιούχων (θυμάστε τα τηλεοπτικά πλάνα) και το ψυχολογικό συναίσθημα της ανασφάλειας που τους δημιουργήθηκε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ Η ΜΗ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΕΡ: Η κατάργηση του ασύλου είναι κατά τη γνώμη σας μεταρρύθμιση;

ΑΠ: Να σας κάνω ένα απλό ερώτημα; Γιατί με τον προηγούμενο Νόμο, που προφανώς τους έδινε άπλετη ευχέρεια, δεν προέτρεψαν, δεν φρόντισαν οι Πρυτανικές Αρχές, (με τη συμπαράσταση και των γαλαζοπράσινων φοιτητών, που περιέργως σιωπούν και αδρανούν), να αδειάσουν και να κλείσουν οριστικά τα παρασκευαστήρια και αποθήκες των μολότοφ στο ιστορικό Πολυτεχνείο της οδού Πατησίων;

Όσα άσυλα και αν υπάρχουν, είναι στην απόλυτη διακριτική επιχειρησιακή και λειτουργική ευχέρεια των Πρυτανικών Αρχών, αν δεν τολμούν να το κάνουν οι ίδιες, να ζητούν τη συνδρομή των εντεταλμένων Οργάνων της Πολιτείας, προκειμένου να παταχθούν οι οποιεσδήποτε ποινικές πράξεις ενδεχομένως διαπράττονται μέσα στους χώρους των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν τρέμουν οι καθηγητές τους φοιτητές τους, και σε κανένα μέρος του κόσμου δεν επιτρέπουν να καταλαμβάνουν πανεπιστημιακούς χώρους ακραία στοιχεία και μη σπουδαστές, όπως συμβαίνει στο ιστορικό ΕΜΠ.

Με την επαναφορά του ασύλου ας αποδείξουν ότι ορθώς απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη για τη προστασία και αυτοδιαχείριση των χώρων τους, που τους προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία.

Εάν δεν μπορούν να το πράξουν καθηγητές και σπουδαστές, τότε δεν τους σώζει ούτε το άσυλο ούτε το μη άσυλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Καμμένος ψήφισε Όχι στη συγκεκριμένη διάταξη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ΑΝΕΛ είμαστε ο μόνος πολιτικός σχηματισμός στο Ελληνικό  Κοινοβούλιο που τιμάμε την ψήφο κατά συνείδηση και αυτό το έχουμε αποδείξει επανειλημμένα. Μία προσωπική άποψη για ένα συγκεκριμένο θέμα, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και αλλαγή της συμμαχίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στα γενικότερα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως το έχουμε αποδείξει πολλάκις μέχρι σήμερα.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΡ: Η Ν.Δ μέσω του εκπροσώπου της, Β. Κικίλια σας κατηγορεί  για τους σημαιοφόρους με κλήρωση ότι θέλετε μια παιδεία που θα ισοπεδώνει τα πάντα. Τι έχετε να πείτε;

ΑΠ: Ξέρετε τί μου είπε κάποιος απλός άνθρωπος; «Δηλαδή ένας αριστούχος Πάγκαλος, θα μπορούσε να κρατά την ελληνική σημαία, όταν την αποκαλεί πανί για να τη πάρει ο αέρας μπας και ενοχληθούν οι απέναντι;»

Το αριστείο δεν είναι το μορφωτικό επίπεδο εκείνου που κρατά την γαλανόλευκη σημαία με τον σταυρό. Το αριστείο πάει σε εκείνον που πραγματικά την πιστεύει, την υπηρετεί και την υπερασπίζεται. Την Ελληνική Σημαία, την υπερασπίστηκαν, χάνοντας ακόμα και τη ζωή τους, και επιστήμονες και αγράμματοι.

Κατά τα άλλα, δεν με εκπλήσσει που η «κικίλια μονταζιέρα» αποκρύπτει ότι το θέμα που προσπαθούν να το κάνουν μιά άλλη σημαία, σημαία της αντιπολιτευτικής απελπισίας τους, αφορά ΜΟΝΟ τα Δημοτικά σχολεία, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι στα 10άρια και 9άρια.

Προσωπικά, (αντί για κλήρωση που ήδη γίνεται σε πολλά Δημοτικά σχολεία σήμερα), θα προτιμούσα τα ίδια τα παιδιά της έκτης Δημοτικού να επιλέγουν κάποιον συμμαθητή τους για Σημαιοφόρο και τους παραστάτες του.

Δεν θα έχουν να διαλέξουν μόνο κάποιον με 10άρια, αλλά και έναν συμμαθητή τους που διακρίνεται με τη συμπεριφορά του, τον γενικότερο χαρακτήρα του, την κοινωνικότητά του, την φιλικότητά του, τον σεβασμό του προς τους συμμαθητές του, την αλληλεγγύη που μπορεί να δείχνει κλπ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΝΔ

ΕΡ: Αν γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει  η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να αλλάξει το αρνητικό κλίμα; Γνωρίζετε ότι η παράσταση νίκης δεν γυρίζει εύκολα.

ΑΠ: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του Πάνου Καμμένου θα είναι στη Βουλή και η Νέα Δημοκρατία θα ψάχνει τον επόμενο αρχηγό της.Related Posts