ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα στο Γραφείο του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστα Μιχαηλίδη.

Συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, για δράσεις που θα αναδεικνύουν την ιστορική πορεία του Ελληνισμού στην Αίγυπτο, όπως και την προοπτική οργάνωσης πολιτιστικών δρόμενων σε Αλεξάνδρεια, Κάιρο και Πορτ-Σάιντ, των Ομογενών Αιγυπτιωτών που έχουν εγκατασταθεί εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο ΥΦΥΠΕΞ:

«Έχουμε χτίσει μια εξαιρετική συνεργασία με την Αίγυπτο και με την ομόλογό μου Υπουργό κα Ναμπίλα Μακράν.

Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι τόσο η ιδία όσο και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, αναγνωρίζουν την προσφορά και την ισχυρή παρουσία του Ελληνισμού στη φιλόξενη Πατρίδα τους.

Σε τέτοιες δύσκολες εποχές, για αυτήν την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου γενικότερα, είμαστε κοντά στους Αιγύπτιους φίλους μας.
Σε αυτό βοηθούν και οι εδώ εξ Αιγύπτου Έλληνες, αλλά και οι δύο πολύ δραστήριες Ελληνικές Κοινότητες του Καίρου και της Αλεξάνδρειας.

Στις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου αλλά και της τριμερούς συνεργασίας μαζί με την Κύπρο, οι Ομογενείς των τριών χωρών μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο.

Αυτό χτίζουμε βήμα-βήμα και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα».
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την ένταξη του Ελληνικού νοσοκομείου Καίρου στον ΕΟΠΥΥ, ικανοποιώντας ένα αίτημα που χρόνια ολόκληρα δεν έβρισκε λύση.

Από την πλευρά του ο ΥΦΥΠΕΞ κατέστησε σαφές, ότι οι Ελληνικές Κοινότητες στην Αίγυπτο θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της Ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερο του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΓΓΑΕ, για να συνεχίσουν την αναμφισβήτητη προσφορά τους στον εκεί Ελληνισμό, και με σημαντικές δράσεις, και σε κλίμα ηρεμίας και καλής συνεργασίας μεταξύ των μελών των παροικιών Καίρου και Αλεξάνδρειας.


Related Posts