ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ,  ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΩΣ ΑΝΙΚΑΝΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 2007

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε το εξής σχόλιο:

«Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν βλέπει τίποτα το παράξενο στις φωτιές που ξέσπασαν σε 91 μέτωπα μέσα σε δύο 24ωρα.
Προφανώς για τον ίδιο και τους συντάκτες των ανακοινώσεών του, ό,τι συμβαίνει αυτές τις δύο μέρες δεν εμπεριέχει την παραμικρή υποψία εμπρησμών, σε πολλές από τις περιπτώσεις.

Επειδή επιτίθεται στη Κυβέρνηση με τη γνωστή εμπάθεια, αμετροέπεια και έλλειψη μνημονικού, μήπως θα μπορούσε να θυμηθεί ο ίδιος τί είχε πει το 2007 στις μεγάλες φωτιές, ο τότε αρμόδιος Υπουργός κ. Βύρωνας Πολύδωρας, για ασύμμετρες απειλές και όχι μόνο; Τότε δεν θυμάμαι αντίδραση του κ.Μητσοτάκη και των συν αυτώ.

Επίσης, ας δώσει μία απάντηση στο ερώτημα: Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το 2007, τελικά κατηγορεί ως ανίκανη τη Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, κάηκαν ολόκληρα χωριά, κάηκαν τεράστιες δασικές εκτάσεις και κάηκε η ζωική περιουσία χιλιάδων κτηνοτρόφων;
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντησή του στο συγκεκριμένο τελευταίο ερώτημα».


Related Posts