ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣΚΟΥΙΚ: «ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Ο MATTHEW GUY ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης της Κυβέρνησης της Βικτώριας κ. Matthew Guy (Liberal), ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Είναι η δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε 2 μήνες, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου στην Μελβούρνη, κατά το εκεί επίσημο ταξίδι του ΥΦΥΠΕΞ.

Μετά από το ενδιαφέρον που έδειξε ο Αυστραλός πολιτικός για τα Ελληνικά εθνικά θέματα, λόγω και του τεράστιου Ελληνισμού της Μελβούρνης, ο ΥΦΥΠΕΞ τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά και τον πόλο σταθερότητας που αποτελεί η Ελλάδα σε μία ευρεία γεωπολιτική περιοχή με πολλές αναταράξεις. 

Ο κ. Matthew Guy έδειξε επίσης ενδιαφέρον και για τα θέματα σχετιζόμενα με τη διεθνή τρομοκρατία και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα του ανέλυσε ο ΥΦΥΠΕΞ αναφορικά με τις θέσεις και τις προληπτικές δράσεις της Πατρίδας μας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο ερώτημα για την πορεία της οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της Ελλάδας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρουσίασε όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν μετά τη Συμφωνία με τους θεσμούς και το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, τονίζοντας με έμφαση όλες τις διεθνείς θετικές αξιολογήσεις  για την οικονομική πορεία της Ελλάδας και την προβλεπόμενη σύντομη έξοδό της στις Αγορές

Ο κ. Matthew Guy ενημερώθηκε επίσης, στα πλαίσια των αναβαθμισμένων πλέον οικονομικών δράσεων της Ελλάδας, ότι τον Νοέμβριο θα επισκεφθεί την Μελβούρνη το “Enterprise Greece” για την προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων από την Αυστραλία. Η επίσκεψη αυτή, της οποίας θα ηγείται Υπουργός του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, συμφωνήθηκε να συμπέσει με το επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιήσει το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μελβούρνης.

Η συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα διάρκειας περίπου μίας ώρας, έκλεισε με επίσκεψη του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης της Βικτώριας στο Σύνταγμα, και ειδικότερα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών.

Όπως δήλωσε αργότερα ο ΥΦΥΠΕΞ:

«Με τον κ. Matthew Guy και στις δύο συναντήσεις μας, μία στην Αυστραλία και μία στην Ελλάδα, είχαμε εξαιρετική και πολύ χρήσιμη συζήτηση, που ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο τις εξαιρετικές πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Εκτιμώ ιδιαίτερα ότι είναι ένας νέος άνθρωπος, που μιλά όπως η γενιά του. Απλά, με ειλικρίνεια, χωρίς περιστροφές και με έντονη την αγάπη του, όχι μόνο για τον Ελληνισμό της Μελβούρνης, αλλά για την Ελλάδα γενικότερα».
Related Posts