ΣΤΗN ΤΕΝΕΔΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΕΝΕΔΙΟΙ, ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, μεταβαίνει σήμερα, μέσω Κωνσταντινούπολης, στην Τένεδο, για να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εορτής της Αγίας Παρασκευής, παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Όπως δήλωσε πριν την αναχώρησή του:

«Υποχρέωση και καθήκον μου δεν είναι να επισκέπτομαι μόνο τον απανταχού Ελληνισμό των μεγαλουπόλεων, αλλά και τους λιγοστούς Έλληνες που μένουν όρθιοι στις πατρίδες των προγόνων τους, των προγόνων μας, όπως η Τένεδος.

Τους είχα υποσχεθεί αυτή την επίσκεψη, όταν πριν έξι μήνες βρέθηκα στην Ιμβρο, το άλλο νησί, επίσης με ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Ελληνισμού.

Πέρα από την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την λειτουργία στο εκεί Αγίασμα της εορτάζουσας Αγίας Παρασκευής, με χαρά θα βρεθώ και με τους πάμπολλους Τενέδιους που ζουν και θα έλθουν από την Ελλάδα. Θα είναι ένα συγκινητικό και κατανυκτικό αντάμωμα.

Φυσικά θα έχω την ευκαιρία να ακούσω και να καταγράψω τα θέματα που θα μου θέσουν οι λιγοστοί Έλληνες που κατοικούν μόνιμα στη Τένεδο και όπου χρειάζεται θα προσπαθήσω για άμεσες λύσεις εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας».


Τον ΥΦΥΠΕΞ συνοδεύουν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Κωνσταντινούπολη Πρεσβης κ.Ευάγγελος Σέκερης, ο Διπλωματικός του Σύμβουλος κ.Βίκτωρας Μαλιγκούδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του κ.Κώστας Μεϊμάρης.

Related Posts