ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΒ ΓΕΩΡΓΑΝΑ

 
ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.
ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟ “ENTERPRISE GREECE” ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε με τον Ελληνικής καταγωγής Ομοσπονδιακό βουλευτή της Αυστραλίας κ. Στηβ Γεωργανά (Labor – Αδελαίδα), ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για το συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) που διοργανώνει από Δευτέρα η Βουλή των Ελλήνων.

Ο ΥΦΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Ελληνο-Αυστραλό βουλευτή για τα εθνικά θέματα που αφορούν Ελλάδα και Κύπρο, την πορεία της Ελλάδας και της Ελληνικής οικονομίας, ειδικότερα μετά το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, όπως και για το θέμα της Working Holiday Visa, που ως εξουσιοδοτικός Νόμος, ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή, πήρε ΦΕΚ και τις επόμενες μέρες κλείνει με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ελληνόπουλων από 18 έως 28 ετών.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουίκ:

«Με τον φίλο κ. Στηβ Γεωργανά, είχα μία εξαιρετική συζήτηση. Του εξέφρασα την πλήρη ικανοποίησή μου για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού μου στην Αυστραλία, ένα ταξίδι συμπιεσμένο σε 6 μέρες, σε 4 πόλεις με 62 συναντήσεις και δράσεις, τόσο με την εκεί Ελληνική Διασπορά, όσο και με την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας.

Όπως εξήγησα στον φίλο μου Στηβ, ένα από τα κέρδη του ταξιδιού μου στην Αυστραλία, σε διακρατικό επίπεδο, ήταν η ενθάρρυνση των επισκέψεων υψηλόβαθμων Αξιωματούχων της Αυστραλίας στην Ελλάδα.

Αύριο θα συναντηθώ με τον Αρχηγό τη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της κυβέρνησης της Βικτώρια κ. Matthew Guy, ενώ αρχές Σεπτεμβρίου θα μας έρθει ο Πρωθυπουργός της Βικτώρια κ Daniel Andrews, με τον οποίο είχα μία εξαιρετική σε περιεχόμενο συνάντηση, όταν βρεθήκαμε στην Μελβούρνη.

Σε αυτήν την κινητικότητα θα εντάξω και το ταξίδι που προγραμματίζεται στην Μελβούρνη του “Enterprise Greece”. Ένα ταξίδι για την προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και επενδύσεων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το Παναυστραλιανό συνέδριο που θα πραγματοποιήσει στην Μελβούρνη το εκεί εξαιρετικά δραστήριο και συγκροτημένο Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Κοινή δράση που συμφωνήθηκε μετά από τη συνάντηση που είχα μαζί τους κατά την επίσκεψή μου στην Μελβούρνη, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη εστία Ελληνισμού στο εξωτερικό.

Τέλος,  ο κ. Γεωργανάς με διαβεβαίωσε ότι όλοι οι Ελληνικής καταγωγής βουλευτές, είτε της ομοσπονδιακής είτε των τοπικών κυβερνήσεων, έχουν πάντοτε μία εξαιρετική συνεργασία όταν χειρίζονται θέματα που άπτονται είτε των εθνικών συμφερόντων της Πατρίδας μας, είτε θέματα της εκεί Διασποράς, ανεξάρτητα σε πιο κόμμα ανήκουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα κόμματα μένουν στην άκρη και προέχει το κοινό συμφέρον.

Και κάτι ακόμα: Ο κ. Στηβ Γεωργανάς μου έθεσε και το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αυστραλίας – Ευρώπης που θέλει να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά η Quantas με το νέο Boeing 787 Dreamliner. Με πιθανό πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό την Αθήνα. Του έκλεισα επιτόπου συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά η οποία χειρίζεται αυτά τα θέματα, με μεγάλη αποτελεσματικότητα, αν σκεφτούμε τις απευθείας διηπειρωτικές πτήσεις που έχει επιτύχει, όπως για παράδειγμα και με δεύτερη εταιρεία από τον Καναδά».

Related Posts