ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΦΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ.ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ κ.DAVID JALAGANIAΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Τιφλίδα, συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας κ.David Jalagania.

Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι οι πολύ καλές πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον και για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον επιχειρηματικό τομέα, όπως συμφωνήθηκε στη πρόσφατη επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία του Υπουργού Εξωτερικών κ.Νίκου Κοτζιά, για να ακολουθήσει σχετικό πρωτόκολλο που υπεγράφη πριν 10 μέρες στα πλαίσια της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Παράλληλα έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των «Β2Β» επαφών που έγινε αυτό το διήμερο στην Τιφλίδα, στα πλαίσια του Α' Ελληνο-Γεωργιανού Επιχειρηματικού φόρουμ με τη συμμετοχή του ΣΕΒ και του ΕΒΕΑ. Αποτελέσματα που κρίνονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες από ενθαρρυντικά έως και πολύ θετικά.

Επίσης οι δύο ΥΦΥΠΕΞ πραγματοποίησαν αλληλοενημέρωση για θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη κάθε χώρα και αντάλλαξαν απόψεις για διεθνείς εξελίξεις όπως αυτές στην περιοχή του Κόλπου, οι βρετανικές εκλογές κλπ.


Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Επιτετραμένος στη Τιφλίδα κ.Νίκος Πιπερίγκος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ κα Μάγια Σολωμού.

Related Posts