ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣΜε τα Προεδρεία της Ομοσπονδίας και των Κοινοτήτων της ελληνικής ομογένειας από πόλεις της Αρμενίας, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ερεβάν και παρούσες ήσαν η πρέσβης κα Ν. Βράιλα, η Σύμβουλος της Πρεσβείας κα Α. Παπαθανάση και η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου κα Μάγια Σολωμού.


Στον Υφυπουργό, αφού εκφράστηκαν οι ευχαριστίες για τη συμπαράσταση του ΥΠΕΞ και την οικονομική τους στήριξη από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, οι εκπρόσωποι της Ομογένειας συζήτησαν θέματα σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη συμμετοχή παιδιών της Ελληνο-Αρμενικής Διασποράς σε θερινές κατασκηνώσεις στην Ελλάδα, την ενίσχυση του Ελληνικού Ιατρικού Κέντρου «Ιπποκράτης» και την επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης της ελληνικής Ιθαγένειας σε δικαιούχους ομογενείς.

Related Posts