ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΗ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΗΑ. ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΤΕ»

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


«Το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εδώ στη Μελβούρνη, προετοιμάζει ένα μεγάλο φόρουμ τον Νοέμβριο που θα έχει παναυστραλιανές διαστάσεις, με τίτλο «Diasporanomics».

Τους ανακοίνωσα ότι τον Νοέμβριο ετοιμάζεται και το «Enterprise Greece» να κάνει στην Αυστραλία roadshow για να προβάλει τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Μου ζητήθηκε με τη συνδρομή και τη φροντίδα του ΥΠΕΞ, να υπάρξει ταύτιση ημερομηνιών και συνεργασία, ώστε να υπάρξουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα επ´ ωφελεία και της Ελλάδας και των Ελληνοαυστραλών επιχειρηματιών - επενδυτών».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μετά το δείπνο εργασίας που ειχε στη Μελβούρνη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο οποίο έκανε ενημέρωση για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, τα εθνικά θέματα κλπ.

Έδωσε επίσης σε κάθε μέλος του ΔΣ από ένα USB του Enterprise Greece, με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με φορολογικά, επενδυτικά, τραπεζικά κλπ σχετικά ζητήματα.

Από τον διάλογο που ακολούθησε επί δίωρο με τον ΥΦΥΠΕΞ, αξιολογούνται οι εξής χαρακτηριστικές τοποθετήσεις των ομογενών επιχειρηματιών.

«Θέλουμε να απλώσουμε το χέρι στην Ελλάδα με τις επενδύσεις μας. Αλλά πρέπει πρώτα να μας ενημερώσετε διεξοδικά και πάνω απ' όλα να τις προστατέψετε. Να μας προστατέψετε. Πολλοί ομογενείς επιχειρηματίες έχουν κακές εμπειρίες από το παρελθόν. Χάσαμε χρήματα.

Μας λέτε ότι η Ελληνική κυβέρνηση κάνει σημαντικά βήματα και στο τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και στο τομέα της συνεργασίας κρατικού και ιδιωτικού τομέα, γεγονός που μας χαροποιεί. Βλέπουμε επίσης θετικά και τις επενδύσεις των Κινέζων στην Ελλάδα (COSCO). Είδαμε πάλι τον Πρωθυπουργό πρόσφατα στο Πεκίνο. Όπως πολύ σημαντική ειναι και η συμφωνία για τα αεροδρόμια (Fraport).

Μιλάμε και με τον ΣΕΒ και με τον ΕΒΕΑ. Ειναι καλή η ιδέα σας να έλθουν στο φόρουμ του Νοεμβρίου. Θα θέλαμε, επίσης, με το Enterprise Greece να έλθει και αρμόδιος Υπουργός.

Είναι χρήσιμο να βλέπουμε τακτικά εδώ στην Αυστραλία κυβερνητικά στελέχη για άμεση ενημέρωση»


Στον δείπνο εργασίας παρακάθισαν η Πρέσβης της Ελλάδος κα Κατερίνα Ξαγοράρη, η Γενική Πρόξενος κα Χριστίνα Σημαντηράκη και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του ΥΦΥΠΕΞ κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης.

Related Posts