Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑΤΑΙ»


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στο Ερεβάν, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο και επισκέφθηκε το Μουσείο της Γενοκτονίας των Αρμενιών.

«Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν ξεχνιέται και τιμάται» έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, για να προσθέσει στα τοπικά ΜΜΕ την εξής δήλωση:

«Η Γενοκτονία των Αρμενίων, με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, ειναι ένα από τα τραγικότερα γεγονότα της ανθρωπότητας και συντριπτικά τα τεκμήρια που εκτίθενται στο εδώ Μουσείο. Κανείς δεν μπορεί να τα αγνοεί και να αμφισβητήσει.

Το στεφάνι που κατέθεσα πριν λιγο στο Μνημείο και τα δύο λουλούδια δίπλα στην άσβεστη φλόγα του, ειναι μία ελάχιστη ένδειξη τιμής εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού».

Τον Υφυπουργό συνόδευαν η πρέσβης κα Ν. Βράιλα, η Σύμβουλος Πρεσβείας Α' κα Α. Παπαθανάση, η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου κα Μάγια Σολωμού και αντιπροσωπεία της ελληνικής ομογένειας στην Αρμενία.
Related Posts