ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΞΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑΚΟΥΙΚ: «Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Για πρώτη φορά στα ιστορικά του αυστραλιανού κοινοβουλίου το καλωσόρισμα ενός ξένου πολιτικού έγινε στην μητρική του γλώσσα

Η ομογενής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Αυστραλίας – Ελλάδας, Βουλευτής Julia Banks (Φιλελεύθεροι) και ο ομογενής βουλευτής Steve Georganas (Εργατικοί) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, καλωσόρισαν στα ελληνικά τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ ο οποίος κάθονταν στο Θεωρείο των επισήμων μαζι με την Πρέσβη της Ελλάδας κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, τον Διπλωματικό του Σύμβουλο κ.Βίκτωρα Μαλιγκούδη και την Σύμβουλο Πρεσβείας κα Βαρβάρα Ανδριοπούλου.

 


Η συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στις Ερωτήσεις Βουλευτών προς τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησής του, μέσα σε κλίμα που «κτυπούσε» στιγμές έντονων εντάσεων. Και όπως συμφώνησαν μετά οι δύο βουλευτές: «Για δύο λεπτά υπήρξε η απόλυτη συμφιλίωση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης χάρη στην Ελλάδα!».

Όλοι οι βουλευτές χειροκρότησαν προς το θεωρείο όπου βρίσκονταν η ελληνική αποστολή, με τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρο της Βουλής να της νεύουν έναν απλόχερο χαιρετισμό.

Ο Υφυπουργός σηκώθηκε από τη θέση του και έκανε τη κίνηση του «Ευχαριστώ», για να πει αργότερα στους Βουλευτές που συγκροτούν την Επιτροπή της Αυστραλο-Ελληνικής φιλίας, παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών κας Julie Bishop:

«Σας ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνατε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου σας. Οι ελληνικές προσφωνήσεις και τα χειροκροτήματα, δεν αφορούσαν εμένα, αλλά την Ελλάδα και την Ελληνική Δημοκρατία. Την πατρίδα μου τιμήσατε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Απόδειξη και των ανέφελων, των εξαιρετικών πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τα τηλεοπτικά κανάλια που θα ήθελαν να μεταδώσουν τους χαιρετισμούς,   παρατίθενται οι ηλεκτρονικές Διευθύνσεις των βίντεο:


Related Posts