ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΥ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κκ ΣΤΥΛΙΑΝΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΕΑΣ ΝΟΤΙΑΣ ΟΥΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

«Ήρθε η ώρα να ενημερώσουμε τους επιχειρηματίες Ομογενείς της Αυστραλίας για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με βάση ένα ειδικό Πρόγραμμα που καταρτίζει η αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών. Σε αυτό θα μπορεί να συμβάλλει και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Στο Πρόγραμμα θα αξιοποιήσουμε και τα Ελληνόπουλα του brain-drain που έχουν έρθει στην Αυστραλία, σε συνδυασμό και με τις ιδιαίτερες Πατρίδες τους.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση για ανακοινώσεις, αλλά από τώρα προαναγγέλλω ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2017 θα έρθει εδώ στην Αυστραλία το Enterprise Greece, για να κάνει επιπρόσθετη και αναλυτική παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών, σε ένα φορολογικό περιβάλλον που δεν θα μπορεί να αλλάζει με αρνητικό πρόσημο, αλλά μόνο με θετικό. Αυτό σημαίνει, σταθερότητα στις επενδυτικές προϋποθέσεις που προσφέρει η Ελλάδα».

Αυτό δήλωσε σε ομιλία του προς τους φορείς της Ομογένειας του Σύδνεϋ ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, πραγματοποιώντας στη μεγαλούπολη της Αυστραλίας, 18 διαφορετικές δράσεις, ανάμεσα στις οποίες συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian, τον Πολιτειακό Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Luke Foley και τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κκ Στυλιανό, με τον οποίο τον συνδέει γνωριμία πολλών ετών, και καλεσμένος του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ, της έδρας των Ελληνικών σπουδών, μίλησε με θέμα: «Η Γλώσσα βασικό στοιχείο διατήρησης της Εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων στο εξωτερικό».

Συγκινητική ήταν η επίσκεψή του στο Αυστραλιανό Δημοτικό Σχολείο “Sans Souci”, όπου ενημερώθηκε για το Πρόγραμμα Ελληνομάθειας με χρήση ηλεκτρονικής ταμπλέτας και όπου τα παιδιά του Δημοτικού χόρεψαν Ελληνικούς χορούς.

Σε ειδικότερη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο των Καστελλοριζιών του Σύδνεϋ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε την συνδρομή τους στο πολύ σημαντικό διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου, με τη συμμετοχή δεκάδων χωρών, που θα γίνει στην Μεγίστη στα τέλη Αυγούστου.

Τέλος, επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εβραϊκής Κοινότητας και επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο του Σύδνεϋ.

Τον ΥΦΥΠΕΞ συνόδευαν η Πρέσβης της Ελλάδος κα Κατερίνα Ξαγοράκη, ο Γενικός Πρόξενος στο Σύδνεϋ κ. Σταύρος Κυρίμης, και ο Διπλωματικός του Σύμβουλος κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης.


Από το Σύδνεϋ ο Υφυπουργός αναχώρησε για την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, όπου ήδη βρίσκεται για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας και συναντήσεις με τους Ομογενειακούς φορείς.

Πρωθυπουργός ΝΝ Ουαλίας Gladys Berejiklian

Πολιτειακός Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Luke Foley


Related Posts